Το iOS 16.5 δεν πολύ μακριά, με την τελική έκδοση να αναμένεται να έρθει την επόμενη εβδομάδα. Πριν από αυτό, η Apple θα πρέπει να προσφέρει την υποψήφια έκδοση για τους δημόσιους προγραμματιστές και δοκιμαστές αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με έναν λογαριασμό του Twitter (που αναφέρεται από το MacRumors )και  που τυχαίνει να γνωρίζει τους αριθμούς έκδοσης για τις ενημερώσεις μια εβδομάδα πριν τις κυκλοφορήσει η Apple, ο υποψήφιος έκδοσης iOS 16.5 θα είναι ο αριθμός έκδοσης 20F65. Αυτός θα είναι ενδεχομένως ο ίδιος αριθμός έκδοσης για την τελική κυκλοφορία, ανάλογα με το αν υπάρχουν σφάλματα με την τελική έκδοση για δημόσιους προγραμματιστές και δοκιμαστές. Εάν ναι, η Apple θα κυκλοφορήσει μια αναθεωρημένη έκδοση στο κοινό. Για να δώσουμε μια ιδέα, ο αριθμός έκδοσης για την Beta 4 ( κυκλοφόρησε στις 2 Μαΐου ) και ήταν ο 20F5059a.

Μην περιμένετε μια αξιοσημείωτη ενημέρωση με το iOS 16.5. Οι beta έδειξαν ότι υπάρχουν μόνο δύο καινοτομίες. Το πρώτο είναι η δυνατότητα εγγραφής βίντεο της οθόνης του iPhone ή του iPad με την Siri . Και η δεύτερη είναι η προσθήκη μιας αποκλειστικής καρτέλας αθλητικών στην εφαρμογή Apple News . Ωστόσο, το τελευταίο είναι διαθέσιμο μόνο σε λίγες χώρες.

Η επόμενη μεγάλη ενημέρωση θα είναι το iOS 17. Η Apple θα την ανακοινώσει στις 5 Ιουνίου κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του WWDC 2023 , μαζί με τα macOS 14, watchOS 10 και tvOS 17.