Με το iOS 17, η Apple θα φέρει τις ειδοποιήσεις στην οθόνη κλειδώματος και αυτό θα αφορά κυρίως τη χρήση των Χαρτών της Apple. Το Leaker Analyst941 εμφανίζει μια προεπισκόπηση με το GPS σε χρήση.

Η νέα διάταξη οθόνης κλειδώματος θα εμφανίζει την ημερομηνία και την ώρα στο επάνω μέρος και οδηγίες πλοήγησης στο κάτω μισό της οθόνης. Ο αριθμός μη αναγνωσμένων ειδοποιήσεων, ο φακός και οι συντομεύσεις εφαρμογών κάμερας θα εξακολουθούν να εμφανίζονται στην οθόνη κλειδώματος. Και ένα σάρωση προς τα επάνω θα επέκτεινε το κέντρο ειδοποιήσεων και θα εμφανίσει όλες τις ειδοποιήσεις.

Από την άλλη πλευρά, η Apple θα προσφέρει μια επιλογή μείωσης του χάρτη στο μέγεθος του γραφικού στοιχείου του προγράμματος αναπαραγωγής μουσικής στην οθόνη κλειδώματος. Ένα απλό άγγιγμα στην οθόνη θα τη μεγεθύνει ξανά. 

Μην περιμένετε οι Χάρτες της Apple να είναι διαδραστικοί. Ωστόσο, η εφαρμογή θα ενημερώνεται συνεχώς για να δείχνει την τρέχουσα τοποθεσία και την πλοήγησή σας. Στη συνέχεια, έρχεται ένα ερώτημα όπου μπορούμε να περιμένουμε το ίδιο με τους Χάρτες Google η και σε άλλες εφαρμογές; Θα διατηρήσει η Apple αυτή τη δυνατότητα για τους Χάρτες;

Προηγούμενες φήμες είχαν ήδη υποδείξει ότι η οθόνη κλειδώματος του iOS 17 επρόκειτο να δει κάποιες αλλαγές. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες ήταν λίγες, εκτός από το ότι το iPad θα είχε τις ίδιες προσαρμογές με το iPhone με iOS 16 .

Η Apple θα ανακοινώσει επίσημα το iOS 17 στις 5 Ιουνίου κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του WWDC 2023.