Τι υπάρχει στο iOS 16.6; Όχι και πολλά στην πραγματικότητα. Αλλά δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του κύκλου iOS 16, η Apple θα ανακοινώσει το iOS 17 σε δύο εβδομάδες στο WWDC. Ομολογουμένως, η τελική έκδοση του iOS 17 δεν θα είναι διαθέσιμη πριν από τον Σεπτέμβριο, εξ ου και το ενδιαφέρον να διατηρηθεί το iOS 16 όλο το καλοκαίρι με το iOS 16.6 (και γιατί όχι το iOS 16.7, ποιος ξέρει).

Η μόνη αλλαγή που παρατηρήθηκε με την έκδοση beta του iOS 16.6 είναι ότι αυτή η έκδοση θέτει τη βάση για την επαλήθευση του "κλειδιού ανάφλεξης του iMessage " . Αυτό προσθέτει επιπλέον ασφάλεια, διασφαλίζοντας ότι η επαφή με την οποία μιλάτε είναι στην πραγματικότητα αυτή η επαφή και όχι κάποιο κακόβουλο προσωπικό που την υποδύεται. Αν και η επιλογή υπάρχει στην πρώτη beta, δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο. Η ενεργοποίησή του δεν αλλάζει τίποτα.

Εάν η συσκευή σας έχει ρυθμιστεί να λαμβάνει δημόσιες εκδόσεις beta, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού. Εάν θέλετε να συμμετάσχετε στο δημόσιο πρόγραμμα beta, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού > Ενημέρωση Beta και επιλέξτε Δημόσια Beta iOS 16. Στη συνέχεια, επιστρέψτε και θα εμφανιστεί η beta, απλά πρέπει να ξεκινήσετε τη λήψη.

Όσο για το Mac, η Apple προσφέρει την πρώτη δημόσια έκδοση beta του macOS 13.5. Φτάνει επίσης λίγες μέρες μετά την αντίστοιχη έκδοση για προγραμματιστές. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες καινοτομίες, τουλάχιστον προς το παρόν.