Μπορούμε να περιμένουμε ένα άνοιγμα με το iPhone 15 όσον αφορά τη φόρτιση, καθώς τα smartphone θα προσφέρουν την ασύρματη φόρτιση στα 15 W χωρίς απαραίτητα να διαθέτουν φορτιστή MagSafe πιστοποιημένο από την Apple. Οι πληροφορίες προέρχονται από την Κίνα, δημοσιεύτηκαν στο Weibo και αναμεταδόθηκαν από το Eyes1122 .

Ασύρματη φόρτιση 15W για όλους

Απαιτείται ο επίσημος ασύρματος μαγνητικός φορτιστής MagSafe της Apple ή ένας μαγνητικός φορτιστής τρίτου κατασκευαστή με επίσημη πιστοποίηση MFM (Made for MagSafe) για την επίτευξη γρήγορης ασύρματης φόρτισης 15 W στα iPhone 12, iPhone 13 και iPhone 13. «iPhone 14.

Με το iPhone 15, οι χρήστες θα μπορούσαν να φτάσουν τα 15 W, χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουν φορτιστή MagSafe πιστοποιημένο από την Apple. Τα μη πιστοποιημένα μοντέλα έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι λιγότερο ακριβά.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η κοινοπραξία Wireless Power (WPC) ανακοίνωσε το Qi2 , το νέο πρότυπο ασύρματης φόρτισης. Ενσωματώνει ένα μαγνητικό προφίλ ισχύος, που σημαίνει ότι οι συσκευές που υιοθετούν το Qi2 στο μέλλον θα χρησιμοποιούν την ίδια μαγνητική τεχνολογία που χρησιμοποιείται στις συσκευές MagSafe που δημιουργήθηκαν για το iPhone 12 και νεότερες. Το WPC διασφαλίζει ότι το προφίλ μαγνητικής ισχύος του Qi2 θα διασφαλίσει ότι τα τηλέφωνα και άλλα κινητά προϊόντα που τροφοδοτούνται με μπαταρία ευθυγραμμίζονται τέλεια με τους φορτιστές, γεγονός που θα βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση και θα επιταχύνει τη φόρτιση. Τα smartphone και οι φορτιστές Qi2 θα είναι διαθέσιμα από τα τέλη του 2023.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή η επιλογή να ανοίξει κανείς σε μη πιστοποιημένους φορτιστές για να προσφέρει ασύρματη φόρτιση στα 15 W έρχεται σε αντίθεση με αυτό που θα συμβεί για τη θύρα USB-C του iPhone 15. Αν πιστέψουμε τις φήμες, η Apple επιβάλει θα χρήση καλωδίων USB-C με πιστοποίηση MFi για να έχετε την πλήρη ταχύτητα ώστε να έχετε γρήγορη φόρτιση και καλή ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων. Αλλά η Ευρώπη δεν συμφωνεί πραγματικά…