Για να επιτρέπεται η εγκατάσταση εφαρμογών iOS χωρίς να περνάτε από το App Store, το AltStore χρησιμοποιεί μια αποκλειστική προσθήκη στην εφαρμογή Mail. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος δεν ισχύει πλέον με το macOS Sonoma ( προς το παρόν σε έκδοση beta ) και επομένως θα χρειαστεί μια εναλλακτική μέθοδος.

«Η προσθήκη AltServer Mail δεν θα λειτουργεί πλέον μετά την ενημέρωση, αλλά εργαζόμαστε πάνω σε μια νέα μέθοδο που ελπίζουμε να κυκλοφορήσουμε σύντομα » , αναφέρει ο λογαριασμός Twitter του AltStore . Δεν αλλάζει τίποτα για τους χρήστες στα Windows, όπου υπάρχει ήδη διαφορετική μέθοδος (γνωρίζοντας ότι η Apple δεν προσφέρει την εφαρμογή Mail της στον ανταγωνιστή του macOS).

Μιλάμε για το AltStore εδώ, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό θα επηρεάσει πραγματικά όλους τους χρήστες που έχουν προσθήκες στην εφαρμογή Mail. Ποια είναι η λύση ?

Με το macOS Monterey το 2021, η Apple παρουσίασε το πλαίσιο MailKit που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι προγραμματιστές για να δημιουργήσουν σύγχρονες, ασφαλείς επεκτάσεις για την εφαρμογή Mail. Οι προσθήκες μπορούν να μπλοκάρουν περιεχόμενο, να εκτελούν ενέργειες σε μηνύματα, να βελτιώσουν την ασφάλεια και πολλά άλλα. Το «πρόβλημα» είναι ότι τα πρόσθετα με το MailKit μπορεί να είναι πιο ασφαλή, αλλά δεν μπορούν να λειτουργήσουν τόσο καλά όσο το παλιό σύστημα. Δυστυχώς η Apple περιορίζει αυτές τις λειτουργίες.