Μια ακομη έκδοση beta η 3 (build 20G5047d) του iOS 16.6 ειναι διαθέσιμη στο iPhone και του iPadOS 16.6 στο iPad. Φτάνει δύο εβδομάδες μετά την προηγούμενη και αφορά προς το παρόν μόνο τους προγραμματιστές.

Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε με το iOS 16.6, αφού αυτή η έκδοση είναι αρκετά μικρή. Η μόνη αλλαγή που παρατηρήθηκε είναι ότι το iOS 16.6 θέτει τις βάσεις για την επαλήθευση του κλειδιού ανάφλεξης του iMessage . Αυτό προσθέτει επιπλέον ασφάλεια, διασφαλίζοντας ότι η επαφή με την οποία μιλάτε είναι στην πραγματικότητα αυτή η επαφή και όχι κάποιο κακόβουλο προσωπικό που την υποδύεται. Αν και η επιλογή υπάρχει στην beta, δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο. Η ενεργοποίησή του δεν αλλάζει τίποτα.

Φυσικά, όλα τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα στο iOS 17, το οποίο είναι επίσης διαθέσιμο σε έκδοση beta . Η πρώτη beta κυκλοφόρησε στις 5 Ιουνίου και θα πρέπει (κανονικά) να περιμένουμε μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να έχουμε τη δεύτερη. Η δοκιμαστική φάση θα πραγματοποιηθεί όλο το καλοκαίρι, με τη δημόσια beta να φτάνει τον Ιούλιο. Όσο για την τελική έκδοση, θα είναι το φθινόπωρο σύμφωνα με την Apple (τον Σεπτέμβριο κανονικά).

Εάν η συσκευή σας έχει ρυθμιστεί για λήψη iOS 16 beta, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού για λήψη του iOS 16.6 Beta 3. Η τελική έκδοση δεν θα πρέπει να καθυστερήσει, αν και η Apple δεν δίνει ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Ταυτόχρονα, η Apple προσφέρει beta 3 του macOS 13.5 (build 22G5048d) για Mac, watchOS 9.6 (build 20U5548c) για Apple Watch και tvOS 16.6 (build 20M5548b) για Apple TV, και πάλι για προγραμματιστές.