Ανοίξτε τον δρόμο για τη λειτουργία απομόνωσης στο Apple Watch

Ο σκοπός της λειτουργίας απομόνωσης είναι να παρέχει πρόσθετη ασφάλεια σε ορισμένα άτομα που ενδέχεται να στοχοποιηθούν προσωπικά (λόγω της ταυτότητας ή των δραστηριοτήτων τους) από ορισμένες από τις πιο εξελιγμένες ψηφιακές απειλές. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει δημοσιογράφους, ακτιβιστές και άλλους. Η Apple διασφαλίζει ότι οι περισσότεροι χρήστες δεν γίνονται ποτέ στόχος αυτού του τύπου επίθεσης.

Όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία απομόνωσης, η συσκευή σας δεν λειτουργεί ως συνήθως. Προκειμένου να μειωθεί η επιφάνεια επίθεσης που μπορεί να εκμεταλλευτεί εξαιρετικά στοχευμένο μισθοφόρο spyware, η πρόσβαση σε ορισμένες εφαρμογές, ορισμένους ιστότοπους και ορισμένες λειτουργίες είναι αυστηρά περιορισμένη για λόγους ασφαλείας. Είναι τότε πιθανό ορισμένοι τύποι χρήσεων να μην είναι καθόλου δυνατοί.

Όταν η λειτουργία απομόνωσης είναι ενεργοποιημένη, ορισμένες εφαρμογές και λειτουργίες λειτουργούν διαφορετικά, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

  • Μηνύματα: Οι περισσότεροι τύποι συνημμένων είναι αποκλεισμένοι, εκτός από ορισμένα αρχεία εικόνας, βίντεο και ήχου. Ορισμένες λειτουργίες όπως οι σύνδεσμοι και οι προεπισκοπήσεις συνδέσμων δεν είναι διαθέσιμες.
  • Περιήγηση στο Web: Ορισμένες πολύπλοκες τεχνολογίες Ιστού είναι αποκλεισμένες. Επομένως, ορισμένοι ιστότοποι ενδέχεται να φορτώνουν πιο αργά ή να μην λειτουργούν σωστά. Επιπλέον, οι γραμματοσειρές Ιστού ενδέχεται να μην εμφανίζονται και οι εικόνες μπορεί να αντικατασταθούν με ένα εικονίδιο εικόνας που λείπει.
  • FaceTime: Οι εισερχόμενες κλήσεις FaceTime αποκλείονται, εκτός εάν έχετε καλέσει αυτό το άτομο ή την επαφή στο παρελθόν.
  • Υπηρεσίες Apple: Οι εισερχόμενες προσκλήσεις στις υπηρεσίες της Apple (για παράδειγμα, για τη διαχείριση ενός σπιτιού στην εφαρμογή Home) αποκλείονται, εκτός εάν έχετε ήδη προσκαλέσει αυτό το άτομο.
  • Κοινόχρηστα άλμπουμ: Τα κοινόχρηστα άλμπουμ καταργούνται από την εφαρμογή Φωτογραφίες και αποκλείονται νέες προσκλήσεις σε κοινόχρηστα άλμπουμ. Μπορείτε ακόμα να προβάλετε αυτά τα κοινόχρηστα άλμπουμ σε άλλες συσκευές όπου η λειτουργία απομόνωσης δεν είναι ενεργοποιημένη. Όταν απενεργοποιείτε τη λειτουργία απομόνωσης, πρέπει να ενεργοποιήσετε ξανά τα Κοινόχρηστα άλμπουμ στις ρυθμίσεις της συσκευής σας.
  • Συνδέσεις συσκευής: Για να συνδέσετε το iPhone ή το iPad σας με ένα αξεσουάρ ή άλλον υπολογιστή, η συσκευή πρέπει να είναι ξεκλείδωτη. Για να συνδέσετε τον φορητό υπολογιστή Mac σας με τσιπ Apple σε ένα αξεσουάρ, το Mac σας πρέπει να ξεκλειδωθεί και να παρέχεται ρητή έγκριση.
  • Προφίλ διαμόρφωσης: Δεν μπορούν να εγκατασταθούν προφίλ διαμόρφωσης και η συσκευή δεν μπορεί να εγγραφεί στη διαχείριση κινητής συσκευής ή στην επίβλεψη συσκευής ενώ βρίσκεται σε λειτουργία απομόνωσης.

Ως εκ τούτου , οι χρήστες με Apple Watch που εκτελεί το watchOS 10, το οποίο βρίσκεται σε έκδοση beta , μπορούν επομένως να το επωφεληθούν. Παρεμπιπτόντως, η ενεργοποίηση της λειτουργίας απομόνωσης σε ένα iPhone με iOS 17 την ενεργοποιεί και στο συνδεδεμένο Apple Watch.