Η υπόθεση μεταξύ Apple και Spotify στην Ευρωπαϊκή Ένωση ξαναρχίζει σήμερα, με τον κατασκευαστή iPhone που θα υπερασπιστεί την υπόθεσή του στο δικαστήριο, ισχυριζόμενος ότι έχει κάνει ό,τι είναι απαραίτητο σε επίπεδο App Store για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της υπηρεσίας ροής.

Η υπόθεση Apple-Spotify συνεχίζεται

Το 2019, το Spotify υπέβαλε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πιστεύοντας ότι η Apple έκανε κατάχρηση του μονοπωλίου της αναγκάζοντας τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν το σύστημα πληρωμών του App Store και επομένως να λαμβάνουν προμήθεια 15% ή 30% ανάλογα με την περίπτωση. Την ίδια στιγμή, η πλατφόρμα ισχυρίστηκε ότι η Apple της αρνείται αδίκως τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή iOS για να ειδοποιήσει τους χρήστες για μια φθηνότερη συνδρομή μέσω του ιστότοπού της.

Σε απάντηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση άνοιξε μια έρευνα και δημοσίευσε μια προκαταρκτική έκθεση το 2021. Αυτή η έκθεση αναφέρει ότι η Apple παραβίασε την ευρωπαϊκή νομοθεσία όσον αφορά τους περιορισμούς προώθησης, αλλά όχι όσον αφορά την πληρωμή στο App Store.

Εδώ λοιπόν βρισκόμαστε στις 29 Ιουνίου 2023. Οι δικηγόροι της Apple θα υποστηρίξουν ότι έχουν αντιμετωπίσει τις ανησυχίες ανταγωνισμού τα τελευταία δύο χρόνια και ότι δεν χρειάζονται περαιτέρω αλλαγές για την εταιρεία. «AppStore. Σε μια δήλωση που εστάλη στο Bloomberg , το Spotify λέει ότι αυτά είναι μόνο εφέ μιας ανακοίνωσης. Η ομάδα λέει:

Αυτοί οι κανόνες εξακολουθούν να ισχύουν σήμερα και οι υποτιθέμενες αλλαγές που έγιναν από την Apple στην πραγματικότητα δεν αλλάζουν τίποτα, και είναι μόνο παραθυράκι. Υποστηρίζουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πιστεύουμε ότι το κατηγορητήριο αφορά τις αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές της Apple.

Η Apple μπορεί να αντιμετωπίσει ένα βαρύ πρόστιμο εάν διαπιστωθεί ότι η εταιρεία έχει παραβιάσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για το κλείσιμο της έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.