Η Apple θα προειδοποιήσει τους χρήστες με ορισμένες παθήσεις υγείας να αποφύγουν τη χρήση ακουστικών AR/VR

0


Είμαστε μόλις μια μέρα μακριά από την εκδήλωση WWDC 2023 της Apple. Εκτός από την ανακοίνωση των iOS 17, watchOS 10, macOS 14 και iPadOS 17, τα πολυαναμενόμενα ακουστικά AR/VR από την Apple θα είναι στο επίκεντρο της της εκδήλωσης.

Σήμερα, ο Mark Gurman από το Bloomberg μοιράστηκε μια σημαντική πληροφορία για το νέο ακουστικό. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Apple θα εκδώσει πολλές προειδοποιήσεις για την υγεία στους χρήστες, ζητώντας τους να μην αγοράσουν ή να χρησιμοποιήσουν τα ακουστικά εάν πάσχουν από ορισμένες παθήσεις όπως η ΔΕΠΥ, οι αγχώδεις διαταραχές, έχουν  βηματοδότη και άλλα.

Είναι ασφαλές στη χρήση τα ακουστικά AR/VR της Apple;

«Η Apple συζητά επίσης να ειδοποιήσει πιθανούς πελάτες με ορισμένες προϋποθέσεις ότι δεν πρέπει να αγοράσουν ή να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή λόγω των επιπτώσεων που μπορεί να έχουν το AR και το VR στην υγεία τους. Αυτό περιλαμβάνει άτομα με νόσο του Meniere, προηγούμενες τραυματικές βλάβες στον εγκέφαλο, σύνδρομο μετά από διάσειση, ημικρανίες και ίλιγγο», έγραψε ο Gurman στο Twitter.

Στο νήμα, πρόσθεσε επιπλέον περισσότερες καταστάσεις υγείας για τις οποίες η Apple θα προειδοποιήσει.

«Εάν είστε επιρρεπείς σε λοιμώξεις του εσωτερικού αυτιού, έχετε ΔΕΠΥ/ADD, αγχώδεις διαταραχές, βηματοδότη, επιληψία, συσκότιση/επιληπτικές κρίσεις ή είστε έγκυος, μπορεί να προειδοποιηθείτε να μην χρησιμοποιήσετε τα ακουστικά. Εκτός από τη νόσο του Meniere, προηγούμενες τραυματικές βλάβες στον εγκέφαλο, σύνδρομο μετά από διάσειση, ημικρανίες».

Ο Gurman είπε επίσης ότι η Apple είναι μια από τις εταιρείες που είναι πιο προσεκτικές και προληπτικές όσον αφορά την ασφάλεια των χρηστών της και γι' αυτό το ακουστικό θα φτάσει με μια σειρά προειδοποιήσεων.

Εάν πρόκειται να συγκρίνουμε αυτές τις προειδοποιήσεις για την υγεία με το Meta Quest Pro, το οποίο είναι άμεσος ανταγωνιστής των ακουστικών AR/VR της Apple, συνοδεύεται επίσης από μια παρόμοια συμβουλή κατά της χρήσης της συσκευής εάν έχετε ορισμένες προϋποθέσεις.

«Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε το σύστημα VR εάν είστε έγκυος, ηλικιωμένος, έχετε προϋπάρχουσες ανωμαλίες της διόφθαλμης όρασης ή ψυχιατρικές διαταραχές, έχετε υποβληθεί πρόσφατα σε οποιαδήποτε ιατρική διαδικασία (συμπεριλαμβανομένων των αισθητικών επεμβάσεων) ή υποφέρετε από καρδιακή πάθηση ή άλλη σοβαρή ιατρική κατάσταση», προειδοποιεί η Μέτα.



Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !