Η απόλυτη αναμέτρηση AI: Google Bard εναντίον ChatGPT εναντίον Bing AI

0


Είτε πρόκειται για αναζήτηση πληροφοριών, λήψη συστάσεων ή απλοποίηση επαγγελματικής εργασίας, τα chatbot AI έχουν ενσωματωθεί βαθιά στην καθημερινή μας ζωή. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι τρεις γίγαντες που ειναι το Google Bard, το ChatGPT και το Bing Chat.

Το Google Bard υπόσχεται να απαντά με ακρίβεια σε λογικές ερωτήσεις, μαθηματικά και προβλήματα κωδικοποίησης. Το ChatGPT του OpenAI, από την άλλη πλευρά, δημιουργεί συνεκτικές και σχετικές με τα συμφραζόμενα απαντήσεις. Εν τω μεταξύ, το Bing AI της Microsoft στοχεύει να παρέχει πληροφορίες αξιοποιώντας την τεράστια βάση γνώσεων της μηχανής αναζήτησής της.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα κάνω μια λεπτομερή σύγκριση του Google Bard έναντι του ChatGPT έναντι του Bing AI και θα ανακαλύψω ποιο από αυτά είναι το καλύτερο. Έχω εξετάσει τα χαρακτηριστικά, τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους για να αποφασίσω τον πρωταθλητή του βασιλείου της AI.

Google Bard εναντίον ChatGPT εναντίον Bing AI: Τεχνολογία

Για να κατανοήσετε τη διαφορά μεταξύ Bing, ChatGPT και Bard, πρέπει να γνωρίζετε τη βάση κάθε chatbot.

  • Η Google Bard χρησιμοποιεί το δικό της μοντέλο LaMDA (Language Model for Dialogue Applications) που αποτελείται από 137 δισεκατομμύρια παραμέτρους και μεταβαίνει για να τροφοδοτείται από ένα μεγαλύτερο PaLM (Pathways Language Model) με 540 δισεκατομμύρια παραμέτρους. Επομένως, είναι σαφές ότι η Google έχει εκπαιδεύσει τον Bard με το δικό της σύνολο δεδομένων για να παρέχει πρωτότυπες, υψηλής ποιότητας απαντήσεις.
  • Το ChatGPT βασίζεται στην τεχνολογία GPT (Generative Pre-Trained Transformer), ένα προηγμένο μοντέλο γλώσσας που αναπτύχθηκε από την OpenAI. Το προηγμένο GPT-4 που χρησιμοποιείται στο ChatGPT Plus έχει ένα τρισεκατομμύριο παραμέτρους. Χρησιμοποιεί αλγόριθμους βαθιάς μάθησης και τεράστιες ποσότητες δεδομένων κειμένου για να κατανοήσει και να δημιουργήσει κείμενο που μοιάζει με άνθρωπο. Έτσι, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να δημιουργήσει συνεκτικές και συναφείς απαντήσεις. Επιπλέον, το ChatGPT είναι πλέον διαθέσιμο και για το iOS .
  • Το Bing Chat χρησιμοποιεί το ίδιο μοντέλο AI GPT-4 και προσαρμόζει τις απαντήσεις χρησιμοποιώντας τα δεδομένα αναζήτησής του για μεγαλύτερη εξατομίκευση και ακρίβεια.

Μυστικότητα

Τα chatbot AI επικεντρώνονται περισσότερο στην παροχή απαντήσεων προσαρμοσμένων στις προτροπές και στη συμπεριφορά των χρηστών. Το Google Bard, το ChatGPT και το Bing Chat συλλέγουν δεδομένα σχετικά με τις συνομιλίες σας. Αυτά τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της απόδοσης των chatbots και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της διαδικτυακής σας δραστηριότητας. Επομένως, είναι απαραίτητο να το γνωρίζετε αυτό πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Η Google έχει δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σύνολο κατευθυντήριων γραμμών και πολιτικών για να διασφαλίσει ότι τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης της είναι διαφανή, εξηγήσιμα και δίκαια και προστατεύουν το απόρρητο και την ασφάλεια των χρηστών.

Από την άλλη πλευρά, το OpenAI ενημέρωσε πρόσφατα την πολιτική δεδομένων του για το ChatGPT. Σύμφωνα με την έκθεση, δεν χρησιμοποιούν πλέον δεδομένα συνομιλίας για να εκπαιδεύσουν ή να βελτιώσουν τα μοντέλα τους, εκτός εάν οι χρήστες επιλέξουν ρητά να μοιραστούν τα δεδομένα τους. Επιπλέον, το Bing chatbot ακολουθεί αυστηρά πρωτόκολλα απορρήτου και συμμορφώνεται με τα ισχυρά πρότυπα απορρήτου της Microsoft.

Προτείνω να μην συζητάτε ευαίσθητες ή ιδιωτικές πληροφορίες στις συνομιλίες, εάν χρησιμοποιείτε κάποιο από τα τρία chatbot AI.

Τα chatbot τεχνητής νοημοσύνης, με τις ανθρώπινες ομιλητικές τους ικανότητες, λάμπουν σε ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων χρήσης. Όποιο και αν είναι το επάγγελμα που ασχολείστε, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως χείρα βοηθείας ή να συγκεντρώσετε γενικές γνώσεις για την καθημερινή ζωή.

Το Google Bard επικεντρώνεται στο να σας παρέχει τις ακριβείς πληροφορίες που αναφέρονται στην προτροπή σας με πολλά μοναδικά πρόχειρα. Το χρησιμοποιώ κυρίως για να γράφω τα email μου και να τα μοιράζομαι με ένα κλικ. Επιπλέον, τα δημιουργικά περιεχομένου μπορούν να λαμβάνουν συνοπτικές περιλήψεις θεμάτων και προτάσεις αναζήτησης για καλύτερη κατανόηση.

Μερικές φορές αντιγράφει περιεχόμενο λέξη προς λέξη από τυχαίους ιστότοπους χωρίς να δίνει την κατάλληλη απάντηση. Ωστόσο, μπορεί να παρέχει αναφορά στη σχετική πηγή. Επομένως, πριν χρησιμοποιήσετε την απάντηση του Bard στο περιεχόμενό σας, εκτελέστε ένα τεστ . Επίσης, οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Bard ως βοηθό κωδικοποιητή προγραμματισμού που γνωρίζει περισσότερες από 20 γλώσσες προγραμματισμού ενσωματωμένες στο Google Collab. Αλλά είναι επιρρεπές σε σφάλματα ακομη.

Η ευελιξία του ChatGPT του επιτρέπει να ευδοκιμεί σε διάφορα σενάρια, όπως η παραγωγή περιεχομένου, η δημιουργική γραφή και ο καταιγισμός ιδεών. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε περισσότερες απαντήσεις με βάση τα συμφραζόμενα συνεχίζοντας μια συνομιλία. Μπορεί να είναι ο απόλυτος φίλος σας στο ψηφιακό μάρκετινγκ για δημιουργία ιστολογίου, διόρθωση, μετάφραση, δημιουργία λέξεων-κλειδιών, προτάσεις SEO κ.λπ.

Το Bing chatbot διαπρέπει στο να παρέχει γρήγορες και ακριβείς απαντήσεις σε πραγματικά ερωτήματα. Επιπλέον, μου άρεσε το χαρακτηριστικό του να παρέχει μια πηγή για κάθε πληροφορία. Έτσι, είναι ιδανικό για ερευνητικούς σκοπούς, ειδικά για πολύπλοκα θέματα. Στην πραγματικότητα, το Bing παίρνει το περιεχόμενο του ιστότοπου και το επαναδιατυπώνει με τις εκπαιδευτικές του γνώσεις.

Κακή χρήση της τεχνολογίας...

Όσον αφορά την κακή πρακτική για βοήθεια, ο Bard και ο Bing αρνήθηκαν να δώσουν απαντήσεις ενάντια στις οδηγίες της κοινότητας. Ειλικρινά, έκανα το καλύτερο δυνατό αλλά δεν μπόρεσα να ξεγελάσω τον Bing να κάνει ανήθικα πράγματα 😜. Αντίθετα, το ChatGPT έκανε τα πάντα και έδωσε απαντήσεις. Το ChatGPT εμφάνισε προειδοποιήσεις παραβίασης περιεχομένου σε μερικές περιπτώσεις, πείθοντάς σας γιατί δεν πρέπει να κάνετε αυτή τη δουλειά και πού να αναζητήσετε βοήθεια.

Επομένως, ο νικητής εξαρτάται από τη συγκεκριμένη περίπτωση χρήσης, με το Google Bard και το ChatGPT να προηγούνται στους τομείς δημιουργικών, ενώ το Bing chatbot θριαμβεύει έναντι της ακριβούς ανάκτησης πληροφοριών.

Google Bard vs ChatGPT vs Bing AI Ακρίβεια απόκρισης

Η ακρίβεια των απαντήσεων είναι το πιο κρίσιμο σημείο. Δημιουργεί εμπιστοσύνη και παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες. Είναι επειδή όταν κάνετε μια ερώτηση, λαμβάνετε μόνο την απάντηση που το chatbot πιστεύει ότι είναι η καλύτερη. Ωστόσο, ο Bard προσφέρει τρία μοναδικά προσχέδια με σχεδόν παρόμοιες πληροφορίες.

Η Google χρησιμοποιεί δεδομένα αναζήτησης για να δώσει στατιστικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο και καλά αιτιολογημένες και ενημερωμένες απαντήσεις. Έτσι, επιδεικνύει εντυπωσιακή ακρίβεια, αν και συμβαίνουν συχνά λάθη. Το ChatGPT έχει δείξει σημαντικές βελτιώσεις στην ακρίβεια μόνο στην έκδοση Plus, επωφελούμενος από μια εκτενή εκπαίδευση σε διάφορα σύνολα δεδομένων.

Αντίθετα, αξιοποιώντας την τεράστια βάση γνώσεων της μηχανής αναζήτησης Bing, το chatbot Bing προσφέρει αξιόπιστες και ακριβείς απαντήσεις. Έτσι, προχωρά με την πρόσβασή του σε ένα ευρύ φάσμα πραγματικών πληροφοριών, οδηγώντας σε σταθερά ακριβείς απαντήσεις σε απλές ερωτήσεις.

Στη δοκιμή μου, το Google Bard ακολούθησε σωστά την προτροπή μου, αλλά δεν είχε εκτεταμένες λεπτομέρειες και πρόσφερε στην Google το θέμα. Η Bing έδωσε μια σύντομη απάντηση παρόμοια με ένα απόσπασμα αναζήτησης και παρείχε τα πιο πρόσφατα άρθρα. Από την άλλη πλευρά, το ChatGPT Plus δεν έδωσε απάντηση, καθώς το πιο πρόσφατο GPT-4 έχει αποκοπή γνώσης τον Σεπτέμβριο του 2021.

Για διπλωματικές ερωτήσεις, ο Bard και ο Bing έκαναν απαντήσεις με μηδενική ακρίβεια. Ακόμη και για τις τρέχουσες υποθέσεις, μερικές φορές έβγαλαν παλιές ειδήσεις για περιστατικά πιστεύοντας ότι ήταν σωστές. Αλλά το ChatGPT απέφυγε την ψευδαίσθηση AI και παραδόθηκε ότι δεν μπορούσε να δώσει απάντηση.

Λογικός συλλογισμός

Η ικανότητα συμμετοχής σε λογικούς συλλογισμούς είναι μια ουσιαστική πτυχή οποιουδήποτε chatbot AI. Έτσι, για να το δοκιμάσω, έκανα μαθηματικές ερωτήσεις σε κάθε chatbot.

Το Google Bard απέτυχε φρικτά να κάνει έναν απλό υπολογισμό. Από την άλλη πλευρά, το chatbot Bing παρουσιάζει καλή ικανότητα λογικής σκέψης παρέχοντας σωστές απαντήσεις, αν και η λύση άλλαξε σε διαφορετικές ρυθμίσεις απόκρισης.

Το ChatGPT είναι ο ξεκάθαρος νικητής αυτού του όρου και είναι η πλατφόρμα μου για την ολοκλήρωση της εργασίας στα μαθηματικά. Με βοήθησε να παρέχω επεξηγήσεις, παραδείγματα ή βήμα προς βήμα καθοδήγηση σε συγκεκριμένα μαθηματικά θέματα. Ωστόσο, αποκλείει την επίλυση γρίφων.

Δημιουργικότητα

Το Google Bard προσφέρει πολλαπλές απαντήσεις (παραλλαγές) για ένα ερώτημα, ώστε να μπορείτε να συνδυάσετε και να αντιστοιχίσετε απαντήσεις και να επιλέξετε ποια ταιριάζει περισσότερο στο ερώτημά σας. Αλλά είναι επιρρεπής στην αντιγραφή.

Το ChatGPT ευδοκιμεί σε δημιουργικούς τομείς, δημιουργώντας ποιητικές γραμμές, μυθιστορήματα, αναρτήσεις ιστολογίου, λεζάντες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και υποβλητικές απαντήσεις. Επιδεικνύει αξιοσημείωτη δημιουργικότητα με καινοτόμες ιδέες και μοναδικές προοπτικές. Επίσης, δεν έχω βρει λογοκλοπή στις δημιουργικές απαντήσεις του.

Εκτός από το ότι είναι ικανό στην ανάκτηση πληροφοριών, το Bing chatbot παρέχει αξιοπρεπείς απαντήσεις για γενικές δημιουργικές προτροπές. Ωστόσο, μερικές φορές, δεν μπορεί να δημιουργήσει δημιουργικές ή ευφάνταστες απαντήσεις, ακόμη και σε ρυθμίσεις "Περισσότερα δημιουργικά".

Επομένως, το ChatGPT επιδεικνύει ανώτερη δημιουργικότητα με την ικανότητά του να δημιουργεί περιεχόμενο και φρέσκες ιδέες.

Ευφράδεια συνομιλίας

Η απρόσκοπτη ευχέρεια συνομιλίας εξασφαλίζει μια ομαλή και φυσική εμπειρία διαλόγου. Το Google Bard παρέχει ρευστές συνομιλίες, κατανοώντας αβίαστα και ανταποκρινόμενο σε πολύπλοκες εισαγωγές. Αλλά υπάρχει έλλειψη συνοχής στο πλαίσιο.

Το ChatGPT έχει κάνει αξιοσημείωτα βήματα στη βελτίωση της ευχέρειας της συνομιλίας και στη μείωση των περιπτώσεων ανόητων ή επαναλαμβανόμενων απαντήσεων. Χρησιμοποιεί το παρελθόν σας ως σημείο εκκίνησης για μελλοντικές απαντήσεις και κάνει εξαιρετική δουλειά στη διατήρηση της ροής.

Το Bing chatbot παρέχει συνοπτικές και ενημερωτικές απαντήσεις, εστιάζοντας στη διατήρηση μιας απλής ροής συνομιλίας. Ως αποτέλεσμα, δεν υπερβάλλει το θέμα.

Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά

Το μόνο χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει στο Google Bard είναι ότι μπορεί να παράγει εξόδους εικόνας και να δέχεται φωνητικές εντολές ως προτροπές για γρήγορες απαντήσεις. Το ChatGPT είναι ένα bot τεχνητής νοημοσύνης που βασίζεται σε κείμενο, ενώ το Bing αναζητά εικόνες. Παρέχει συνδέσμους ιστότοπου για τη λήψη των εικόνων και δεν τις εμφανίζει στη συνομιλία.

Από την άλλη πλευρά, το ChatGPT έχει αναπτύξει επεκτάσεις ιστού για να γεφυρώσει το χάσμα πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο. Για παράδειγμα, ως χρήστης του Plus, μπορώ να περιηγηθώ στον ιστό μέσω της ενοποίησης του Bing και να λαμβάνω αποτελέσματα αναζήτησης μέσω συνομιλιών .

Αντίθετα, το Bing λειτουργεί ως συγκυβερνήτης Ιστού στο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge για να βελτιστοποιήσει όλες τις καθημερινές σας εργασίες με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης.

Περιορισμοί

Το Google Bard είναι περιορισμένο όσον αφορά τη γραπτή επικοινωνία. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να κρατήσει το πλαίσιο συνομιλίας και αντλεί λάθος πληροφορίες από τα δεδομένα αναζήτησής του. Επίσης, παράγει περιστασιακά άσχετες ή παράλογες απαντήσεις, μειώνοντας τη συνολική εμπειρία. Επομένως, η Google πρέπει να το προσαρμόσει περισσότερο κατά την προσαρμογή του μοντέλου PaLM.

Το ChatGPT Plus έχει επίσης ορισμένους περιορισμούς. Δεν διαθέτει πραγματικές γνώσεις, βασιζόμενος αποκλειστικά στα δεδομένα εκπαίδευσης. Επιπλέον, είναι ευαίσθητο στη φράση εισαγωγής και μπορεί να μην κάνει διευκρινιστικές ερωτήσεις, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένες απαντήσεις. Επιπλέον, μπορεί να λάβετε εύλογες αλλά εσφαλμένες πληροφορίες. Επιπλέον, η ενσωμάτωση του GPT-4 με το DALL E μπορεί να αναλύσει μόνο εισόδους εικόνας και δεν μπορεί να παράγει εξόδους εικόνας.

Ενώ βρισκόταν σε μεγάλες συνομιλίες, ο Bing απάντησε περίεργα και ζήτησε να προχωρήσει σε άλλα θέματα. Για να το διορθώσει αυτό, η Microsoft έχει εφαρμόσει όρια στο chatbot της Bing AI για να αποτρέψει τις συνομιλίες από το σιδηρόδρομο και να αποφύγει μακροχρόνιες συνεδρίες συνομιλίας. Από τη στιγμή που γράφτηκε, η συζήτηση περιορίζει το Bing AI σε 10 συνομιλίες ανά περίοδο σύνδεσης και 120 συνολικά συνομιλίες ανά ημέρα.

Google Bard εναντίον ChatGPT εναντίον Bing AI – Ποιος κερδίζει τη μάχη;

Στον τομέα των chatbots AI, το Google Bard, το ChatGPT και το Bing φέρνουν το καθένα μοναδικά δυνατά σημεία στο τραπέζι.

Μου άρεσε το Bard για την παραγωγή πολλαπλών απαντήσεων και την ενσωμάτωση με το Google Workspace για καλύτερη αποτελεσματικότητα. Αλλά έχει πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να γίνει ένα αξιόπιστο chatbot AI. Και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βλέπω τι εφαρμόζει η Google για να νικήσει τον ανταγωνισμό και να κερδίσει την καλύτερη θέση!

Το Bing AI είναι επίσης ένας ισχυρός ανταγωνιστής, εστιάζοντας στην ακρίβεια και την ορθότητα των πραγματικών στοιχείων. Μπορείτε να παίξετε με τις τρεις παραγωγικές ρυθμίσεις του για να δείτε αν ταιριάζει στις απαιτήσεις σας. Λάμπει μεταξύ άλλων λόγω της δωρεάν πρόσβασής του σε όλους. Θυμηθείτε όμως τα καθημερινά του όρια.

Το ChatGPT Plus είναι ο ξεκάθαρος νικητής αυτής της αναμέτρησης. Υποστηρίζει περισσότερες από 26 γλώσσες (και Ελληνικά) και έχει καλή απόδοση σε κάθε παράμετρο. Το μόνο "αρνητικό" είναι η μηνιαία συνδρομή των 20 $. δολαρίων


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !