Υπάρχει μια νέα αλλαγή όσον αφορά τον χώρο αποθήκευσης iCloud, με την Apple να αυξάνει την τιμή σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων στην Ευρώπη. Αυτό επηρεάζει και άλλες ηπείρους.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, η αύξηση είναι περίπου 25%, κάτι που είναι αρκετά αξιοσημείωτο. Η Apple προσφέρει τρεις συνδρομές, συγκεκριμένα 50 GB αποθηκευτικού χώρου, 200 GB και 2 TB. Το πρόγραμμα με 50 GB κοστίζει τώρα 0,99 £/μήνα σε σύγκριση με 0,79 £/μήνα προηγουμένως. Για το πρόγραμμα με 200 GB, η νέα τιμή είναι 2,99 £/μήνα σε σύγκριση με 2,49 £/μήνα πριν. Και για το πρόγραμμα με 2 TB, η Apple ζητά τώρα 8,99 £/μήνα σε σύγκριση με 6,99 £/μήνα προηγουμένως. Είναι η συνδρομή που γνώρισε τη σημαντικότερη αύξηση (+28%).

Άλλες χώρες που επηρεάζονται περιλαμβάνουν την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σαουδική Αραβία, τη Νότια Αφρική, τη Σουηδία, την Τανζανία, την Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Ελλάδα η Γαλλία και άλλες χώρες της ευρωζώνης δεν επηρεάζονται επί του παρόντος από την αύξηση της τιμής του χώρου αποθήκευσης iCloud. Μένουμε με 0,99 €/μήνα (50 GB), 2,99 €/μήνα (200 GB) και 9,99 €/μήνα (2 TB). Υπάρχει και η δωρεάν προσφορά με 5 GB που παραμένει σε ισχύ.

Υπενθυμίζουμε ότι η συνδρομή iCloud+ δεν προσφέρει μόνο πρόσθετο χώρο αποθήκευσης. Υπάρχουν επίσης λειτουργίες iCloud Private Relay, Hide My Email, Custom Email Domain και HomeKit Secure Video.

Σχετικά με την αύξηση της τιμής, δεν αλλάζει τίποτα για την προσφορά Apple One που περιλαμβάνει αρκετές υπηρεσίες, όπως iCloud +, Apple Music, Apple TV + και Apple Arcade (υπάρχει και Apple Fitness + στην προσφορά Premium). Θα πρέπει να θυμόμαστε, ωστόσο, ότι η Apple αύξησε την τιμή πριν από λίγους μήνες .