Η Apple κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την ετοιμασία στη παραγωγή του iPhone 15 και δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στο iPhone 15 Pro, όπως δείχνουν τα στοιχεία της εταιρείας Display Supply Chain Consultants (DSSC) όσον αφορά τις οθόνες.

Οι παραγγελίες για οθόνες του iPhone 15 κατά τον μήνα Ιούνιο είναι 100% υψηλότερες από τις παραγγελίες για οθόνες iPhone 14 την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο. Το DSCC βλέπει επίσης υψηλότερο ποσοστό οθονών για το iPhone 15 Pro σε σχέση με το iPhone 14 Pro πριν από ένα χρόνο.

«Με τον τρέχοντα συνδυασμό αποστολών οθόνης iPhone 15, τα μοντέλα Pro αντιπροσωπεύουν μερίδιο 58% σε σύγκριση με 43% για το iPhone 14 Pro κατά την περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου», αναφέρει η DSCC . Τον Ιούνιο, η εταιρεία παρατήρησε πτώση 22% στις αποστολές οθονών iPhone 14 σε σύγκριση με το iPhone 13s από έτος σε έτος.

Ως εκ τούτου, η Apple αποφάσισε να ποντάρει πολλά στο iPhone 15 Pro φέτος. Δεν είναι  μια έκπληξη όταν κοιτάς τι συνέβη πέρυσι. Πράγματι, η ζήτηση για το iPhone 14 Pro ήταν σημαντικά υψηλότερη από εκείνη για το μη Pro, κάτι που εξέπληξε την Apple. Ως αποτέλεσμα, η Apple είχε ορισμένα προβλήματα αποθέματος με τη ζήτηση που ήταν μεγαλύτερη από την προσφορά. Η ιδέα φέτος είναι να μην επαναλάβουμε το ίδιο σενάριο και να έχουμε ένα καλό απόθεμα iPhone 15 Pro από την αρχή.