Τώρα όσοι διαθέτουν οποιαδήποτε παραλλαγή του iPhone 14 μπορούν να παραγγείλουν ένα εξάρτημα, όπως η οθόνη, και να κάνουν την επισκευή μόνοι τους. Υπάρχει επίσης το MacBook Air M2 13 ιντσών (αλλά όχι το 15 ιντσών) και το MacBook Pro M2 Pro/Max 14 και 16 ιντσών.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα ήταν διαθέσιμο από τον Απρίλιο του 2022 στις Ηνωμένες Πολιτείες . Χρειάστηκε ο Δεκέμβριος του ίδιου έτους για να το έχει και σε ευρωπαϊκές χώρες. Η Apple παρέχει τα εξαρτήματα, τα εγχειρίδια και τα εργαλεία που απαιτούνται για την επισκευή ορισμένων συσκευών. Όλα είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο της Apple .

Στην πορεία, η Apple ανακοινώνει επίσης ότι θα διευκολύνει τη διαδικασία διαμόρφωσης του συστήματος που χρησιμοποιείται για τις επισκευές του iPhone, όπως οι οθόνες, οι μπαταρίες και οι αισθητήρες φωτογραφίας. Το System Setup είναι λογισμικό μετά την επισκευή που διασφαλίζει ότι οι επισκευές που έγιναν με γνήσια εξαρτήματα της Apple έχουν ολοκληρωθεί σωστά και ότι όλα εκτελούνται ομαλά. Αυτό το εργαλείο διατίθεται δωρεάν σε όλους τους χρήστες του Self-Service Repair και προμηθευτές που συμμετέχουν στα προγράμματα επισκευής Apple.

Η εκτέλεση του System Setup μετά από επισκευή ελέγχει την ταυτότητα των στοιχείων της Apple, ενημερώνει το υλικολογισμικό και εκτελεί βαθμονόμηση για να διασφαλίσει τη σωστή απόδοση. Επιπλέον, για επισκευές που περιλαμβάνουν βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας, όπως το Touch ID ή το Face ID, η διαμόρφωση του συστήματος συνδέει βιομετρικούς αισθητήρες με τον ασφαλή θύλακα για να διασφαλίσει την ασφάλεια της συσκευής και το απόρρητο των πελατών.