Reddit :Οι χάκερ διεκδικούν 4,5 εκατομμύρια δολάρια και απειλούν να δημοσιεύσουν 80 GB δεδομένων

0

Η ομάδα των χάκερ BlackCat ισχυρίζεται ότι έχει συλλέξει 80 GB δεδομένων που ανήκουν στο Reddit και απειλεί να τα δημοσιεύσει εάν η διαδικτυακή πλατφόρμα δεν πληρώσει λύτρα 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι χάκερ θέλουν επίσης το Reddit να αλλάξει την τιμολόγησή του όσον αφορά το API του, που χρησιμοποιείται ειδικά από εφαρμογές τρίτων.

Τον Φεβρουάριο, το Reddit αποκάλυψε ότι είχε πέσει θύμα στοχευμένης επίθεσης phishing που αποκάλυψε εσωτερικά έγγραφα, πίνακες εργαλείων, κώδικα και συμβόλαια, καθώς και πληροφορίες ορισμένων νυν και πρώην διαφημιστών και υπαλλήλων. Μέχρι σήμερα δεν έχει διαρρεύσει καμία πληροφορία σχετικά με αυτά, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει με την απειλή της ημέρας από την BlackCat.

Σε μια ανάρτηση με τίτλο «The Reddit Files», η BlackCat λέει ότι θα αφαιρέσει τις πληροφορίες εάν η διαδικτυακή υπηρεσία της πληρώσει 4,5 εκατομμύρια δολάρια και αντιστρέψει τις αυξήσεις τιμών API. Οι χάκερ της BlackCat έλαβαν αυτές τις πληροφορίες μέσω ενός σχεδίου στο οποίο οι εργαζόμενοι λάμβαναν εύλογα μηνύματα που τους κατευθύνουν σε έναν ιστότοπο που σχεδιάστηκε ως πύλη στο intranet του Reddit. Ένα άτομο έπεσε στην παγίδα, επιτρέποντας στους χάκερ να κλέψουν τα δεδομένα σύνδεσης και τα διακριτικά τους για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Αυτό το άτομο στη συνέχεια επεσήμανε το λάθος του.

Οι απαιτήσεις της BlackCat για αλλαγές τιμολόγησης API ακολουθούν μια διαμάχη μεταξύ της διοίκησης της διαδικτυακής πλατφόρμας και ορισμένων από τους πιο αφοσιωμένους χρήστες της. Αφού το Reddit ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να χρεώνει τους προγραμματιστές εφαρμογών τρίτων - πιθανώς εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως - πολλές εξέχουσες κοινότητες (subreddits) προχώρησαν σε απεργία, περιορίζοντας νέες αναρτήσεις και κλείνοντας τη δημόσια πρόσβαση.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !