Είναι σχεδόν παράδοση με την μετοχή της Apple (AAPL) όπου υπέστη απότομη χαλάρωση μετά από μια κεντρική ομιλία για το  εναρκτήριο συνέδριο του WWDC 2023 και δεν άλλαξε αυτόν τον «κανόνα» ούτε φέτος.  Αυτό συμβαίνει μετά από λίγες ημέρες που οι τάσεις επιβεβαιώνονται και είτε η APPL παραμένει σε χαμηλότερο σημείο από ό,τι πριν από την κεντρική ομιλία, είτε ανεβαίνει αργά…. είτε, και αυτό είναι πολύ πιο σπάνιο, χτυπά τις κορυφές. Είναι αυτή η τρίτη επιλογή που επιβεβαιώθηκε με την τιμή της AAPL χθες που έφτασε τα 183,79 δολάρια στο κλείσιμο (+1,56% την ημέρα), ένα νέο ρεκόρ για τις μετοχές της Apple. Σε αυτά τα ύψη, η κεφαλαιοποίηση της Apple φτάνει σήμερα τα 2890 δισεκατομμύρια δολάρια!

Φαίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι οι υπερβολικά ενθουσιώδεις αντιδράσεις των δημοσιογράφων που ακολούθησαν με τη δοκιμή του κράνους έχουν αντιστρέψει σε μεγάλο βαθμό την πτωτική τάση των τελευταίων ημερών, μόλις μία εβδομάδα μετά την κεντρική ομιλία. Σχεδόν κανείς δεν διακινδυνεύει πια να στοιχηματίσει σε ένα mega flop του αξεσουάρ, και όλο και περισσότεροι αναλυτές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ήταν δύσπιστοι πριν από την κεντρική ομιλία, πιστεύουν τώρα ότι η Apple μπορεί να έχει βρει το νέο της ιερό δισκοπότηρο. , τη νέα της πλατφόρμα στην οποία θα βρίσκεται σε θέση να κεφαλαιοποιήσει για τα επόμενα χρόνια.

Η τεχνολογική πρόοδος του Vision Pro έχει επίσης γενικά καθησυχάσει την ικανότητα της Apple να παραμείνει τεχνολογικός ηγέτης, εκτός οποιασδήποτε μόδας ή τεχνολογικών τάσεων της στιγμής (παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη για παράδειγμα). Η Apple σίγουρα χρειάζεται το χρόνο της για να ενσωματώσει ήδη λειτουργικές τεχνολογίες σε νέα προϊόντα, αλλά συχνά είναι για να πείσει καλύτερα. Επενδυτές και μέτοχοι φαίνονται ούτως ή άλλως ήδη πεπεισμένοι από την πλευρά τους…