Η Apple περιγράφει το σύστημά της ως εξής:

Το Messages περιλαμβάνει πλέον εργαλεία που ειδοποιούν τα παιδιά και παρέχουν χρήσιμους πόρους εάν λάβουν ή επιχειρήσουν να στείλουν φωτογραφίες που μπορεί να περιέχουν γυμνό.

Ενεργοποιήστε την ασφάλεια επικοινωνίας για να προστατεύσετε καλύτερα το παιδί σας από την προβολή ή την κοινή χρήση φωτογραφιών που περιέχουν γυμνό στην εφαρμογή Μηνύματα. Εάν το Messages εντοπίσει ότι ένα παιδί λαμβάνει ή επιχειρεί να στείλει αυτόν τον τύπο φωτογραφίας, η εφαρμογή κρυπτογραφεί τη φωτογραφία πριν εμφανιστεί στη συσκευή του παιδιού σας και παρέχει φιλικές προς το παιδί συμβουλές και πόρους. ηλικία για να το βοηθήσει να κάνει μια ασφαλή επιλογή, συμπεριλαμβανομένης της επικοινωνίας με κάποιον εμπιστεύεται αν το επιθυμεί.

Το Messages χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση στη συσκευή για να αναλύσει τις συνημμένες εικόνες και να καθορίσει εάν μια φωτογραφία φαίνεται να περιέχει γυμνό. Αυτή η δυνατότητα έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε η Apple να μην έχει πρόσβαση στις φωτογραφίες.

Το Communications Security έκανε το ντεμπούτο του στις Ηνωμένες Πολιτείες με το iOS 15.2, που χρονολογείται από τον Δεκέμβριο του 2021. Έκτοτε, η λειτουργία επεκτάθηκε σε Αυστραλία, Βέλγιο, Βραζιλία, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Αυστραλία. Ιταλία, Ιαπωνία, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία , Νότια Κορέα, Ισπανία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο. Με το iOS 17, αυτό γίνεται διαθέσιμο παγκοσμίως.

Επιπλέον, το iOS 17 και το macOS Sonoma προχωρούν παραπέρα φροντίζοντας και τα βίντεο. Λειτουργεί επίσης με περιεχόμενο που αποστέλλεται από το AirDrop, μηνύματα βίντεο με FaceTime και τις νέες προσαρμόσιμες κάρτες επαφών που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια μιας κλήσης.