Με το iOS 16, η Apple προσφέρει "Short" και "Long". Με το iOS 17, κερδίζουμε "Προεπιλογή". Προσοχή όμως: η ταχύτητα που προσφέρθηκε με το "Short" στο iOS 16 βρίσκεται με το "Default" στο iOS 17. Η επιλογή "Short" είναι επομένως πιο γρήγορη στο iOS 17. 

 

Για πρόσβαση σε αυτήν την επιλογή, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα > Άγγιγμα > Απτική αφή. Στη συνέχεια, μπορείτε να δοκιμάσετε την ένταση της διάρκειας της αφής κρατώντας το δάχτυλό σας στην εικόνα με το λουλούδι στο κάτω μέρος της οθόνης. Με το "Courte", είναι σχεδόν στιγμιαία. Με το "Default", υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση. Και με το "Long", υπάρχει ένα καλό δευτερόλεπτο αναμονής.

Σημειώστε ότι όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η επιλογή "Short" του iOS 16 βρίσκεται στην "Προεπιλογή" με το iOS 17. Από την άλλη πλευρά, η επιλογή "Long" δεν μετακινείται, είναι πανομοιότυπη μεταξύ των δύο συστημάτων.

Υπενθυμίζουμε ότι τα iPhone είχαν 3D Touch μέχρι το iPhone XS. Υπήρχε ένα εξάρτημα στο τηλέφωνο για τον εντοπισμό έως και τριών επιπέδων πίεσης των δακτύλων στην οθόνη, το οποίο επέτρεπε μερικές επιλογές, όπως μενού περιβάλλοντος. Από το iPhone XR και το 11, η Apple έχει προσφέρει το Haptic Touch, το οποίο προορίζεται να είναι χαρακτηριστικό λογισμικού και όχι πλέον χαρακτηριστικό υλικού. Είναι λίγο πιο αργό από το 3D Touch σε χρήση. Αλλά με τη νέα επιλογή του iOS 17, μπορούμε να βρούμε μια ομοιότητα του 3D Touch.