Όταν η Apple παρουσίασε την υποστήριξη για τη σάρωση κωδικών QR με την εφαρμογή Κάμερα στο iPhone με iOS 11, ο σύνδεσμος Κωδικός QR εμφανίστηκε ως ειδοποίηση push στο επάνω μέρος της οθόνης. Με το iOS 13, η Apple έχει επανασχεδιάσει τη διεπαφή τοποθετώντας ένα κίτρινο κουμπί. Αυτό το κίτρινο κουμπί μετακινούνταν όταν μετακινείτε την κάμερα του iPhone.

Με το iOS 17, όταν σαρώνετε έναν κωδικό QR, το κίτρινο κουμπί εμφανίζεται στο κάτω μέρος της διεπαφής της κάμερας, ακριβώς πάνω από το κουμπί για να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο. Έτσι, είναι εύκολο να το αγγίξετε με το ένα χέρι για να ανοίξετε τον σύνδεσμο.

Είναι μια μικρή αλλαγή από μόνη της, αλλά είναι ωραία. Το κίτρινο κουμπί είναι εύκολα προσβάσιμο με τον αντίχειρα σε αυτήν τη διαμόρφωση.

Το iOS 17 είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε έκδοση beta για προγραμματιστές . Η δημόσια beta θα είναι διαθέσιμη για λήψη τον Ιούλιο. Η τελική έκδοση θα φτάσει το φθινόπωρο σύμφωνα με την Apple. Με βάση το ημερολόγιο των προηγούμενων ετών, θα είναι για τον μήνα Σεπτέμβριο.