Το Sileo, ειναι η εναλλακτική εφαρμογή του Cydia για την εγκατάσταση των tweaks, όπου σήμερα ενημερώνεται στην έκδοση 2.5 και κυρίως προσφέρει υποστήριξη για jailbreaking στο iOS 17. Υπάρχουν επίσης στο κώδικα και άλλες νέες δυνατότητες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ακόμη ένα δημόσιο εργαλείο jailbreak για το iOS 17. Αυτή την εβδομάδα, η ομάδα πίσω από το εργαλείο Palera1n κατάφερε να κάνει jailbreak ένα iPad με iPadOS 17 χάρη στο ελάττωμα του Checkm8. Αυτό είναι ένα ελάττωμα υλικού που επηρεάζει αρκετά iPhone και iPad. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια ευπάθεια υλικού, η Apple δεν μπορεί να την επιδιορθώσει με μια απλή ενημέρωση του iOS.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν ένα δημόσιο jailbreak θα δει το φως της δημοσιότητας για το iOS 17. Άλλωστε, είμαστε μόνο στην πρώτη beta και η τελική έκδοση δεν θα φτάσει πριν από τον Σεπτέμβριο. Άρα έχουμε ακόμα χρόνο να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Ένα πράγμα είναι σίγουρο σε κάθε περίπτωση: τα iPhone που υποστηρίζουν το iOS 17 δεν είναι κατάλληλα για το ελάττωμα Checkm8. Ως εκ τούτου, θα είναι απαραίτητο να βρεθούν ελαττώματα λογισμικού για ένα πιθανό jailbreak του iOS 17.

Για τα υπόλοιπα, το Sileo 2.5 είναι μια μικρή ενημέρωση. Υπάρχουν πλέον εικονίδια για Dopamine, Palera1n και Cookie. Υπάρχει επίσης η επιλογή συμμετοχής στο Canister analytics, που σημαίνει απλώς ότι μπορείτε να μοιραστείτε ορισμένα ανώνυμα δεδομένα με την ομάδα του Sileo για να συμβάλετε στη μακροπρόθεσμη βελτίωση του προϊόντος.