Η δοκιμή θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες και πρώτα στο Android. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι το Android προσφέρει ήδη sideloading, δηλαδή τη δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών χωρίς να περάσεις από το επίσημο κατάστημα του λειτουργικού συστήματος. Όμως η Google προσπαθεί να σφίξει τα λουριά, ώστε οι χρήστες να μην το εκμεταλλεύονται πολύ και να παραμείνουν στο Play Store.

Στην περίπτωση της Apple, το iOS 17 beta δεν προσφέρει ακόμη υποστήριξη sideloading , αν και η Apple θα αναγκαστεί να το κάνει λόγω του Νόμου για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA), της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που ωθεί κυρίως για καλύτερο ανταγωνισμό, με αποτέλεσμα υποχρεωτικές εναλλακτικές μεθόδους για λήψη εφαρμογών.

Από την πλευρά της, η Meta θέτει τις βάσεις τώρα εξηγώντας στους προγραμματιστές που συμμετέχουν στο έργο ότι φιλοξενώντας τις εφαρμογές τους Android και επιτρέποντας στους χρήστες του Facebook να τις κατεβάσουν απευθείας χωρίς να σταλούν πίσω στο Play Store, θα επιτύχουν υψηλότερα ποσοστά μετατροπών. τις διαφημίσεις τους. Τουλάχιστον αρχικά, η Meta δεν σχεδιάζει να λάβει μέρος των εσόδων από αγορές εντός εφαρμογής από τις συμμετέχουσες εφαρμογές, επομένως οι προγραμματιστές που συμμετέχουν στο έργο θα εξακολουθούν να μπορούν να χρησιμοποιούν όποια συστήματα χρέωσης επιλέξουν.

«Πάντα θέλαμε να βοηθήσουμε τους προγραμματιστές να διανέμουν τις εφαρμογές τους και οι νέες επιλογές θα αύξαναν τον ανταγωνισμό σε αυτόν τον τομέα. Οι προγραμματιστές αξίζουν περισσότερους τρόπους για να διανέμουν εύκολα τις εφαρμογές τους στους ανθρώπους που τις θέλουν », είπε ένας εκπρόσωπος της Meta στο The Verge .

Να ξέρετε ότι η Μέτα δεν είναι ο μόνος που κοιτάζει το sideloading. Η Microsoft σχεδιάζει επίσης να το εκμεταλλευτεί και θέλει να προσφέρει ένα κατάστημα παιχνιδιών για κινητά.