Το Vision Pro, τα ακουστικά μικτής πραγματικότητας της Apple, είναι πλέον επίσημα, όπως και η τιμή τους στα  3.499 $  δολάρια. Αυτό είναι ένα σημαντικό ποσό και η Apple το γνωρίζει καλά, εξ ου και η παρόρμηση να κυκλοφορήσει ένα φθηνότερο μοντέλο μέχρι το τέλος του 2025, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg .

Το φθηνότερο ακουστικό θα μπορούσε να ονομαστεί Apple Vision ή Apple Vision One σύμφωνα με τον Gurman, αν και τίποτα δεν είναι συγκεκριμένο ακόμα. Το πραγματικό ερώτημα είναι πώς η Apple θα καταφέρει να μειώσει την τιμή.

Η απόδοση μπορεί να αναμένεται να είναι λιγότερο πλούσια, όπως και άλλα στοιχεία. Με το Apple Vision Pro, βρίσκουμε τα τσιπ M2 και R1, καθώς και δύο οθόνες 4K Micro-LED για κάθε μάτι και αρκετούς αισθητήρες.

Για το φθηνότερο μοντέλο, η Apple πιθανότατα θα κάνει προσαρμογές στην ισχύ, θα προσφέρει οθόνες χαμηλότερης ποιότητας και λιγότερους αισθητήρες. Η ομάδα θα μπορούσε επίσης να αφαιρέσει τον χωρικό ήχο, ωθώντας τους καταναλωτές που ενδιαφέρονται για αυτήν τη δυνατότητα ήχου να χρησιμοποιήσουν το AirPods Pro. Από την άλλη, μπορούμε να περιμένουμε υλικά που δεν είναι της ίδιας ποιότητας με αυτά του υπάρχοντος κράνους.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένα στοιχεία θα πρέπει να διατηρούνται με το φθηνότερο, όπως το EyeSight που επιτρέπει στα μάτια του χρήστη να φαίνονται όταν κάποιος είναι κοντά, καθώς και το σύστημα παρακολούθησης ματιών και χεριών. Αυτά είναι βασικά χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Gurman ανακοινώνει ότι η Apple ετοιμάζει το Vision Pro 2 το οποίο, όπως ήταν αναμενόμενο, θα είναι πιο ισχυρό από το υπάρχον μοντέλο. Αλλά δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες ακομη.