Η Apple δεν διευκρινίζει προς το παρόν ποιες είναι οι αλλαγές που θα βρεθούν με την έκδοση που διανεμήθηκε σήμερα.

Με την πρώτη έκδοση beta, η Apple πρόσφερε μια νέα δυνατότητα την Adaptive Audio ( ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του WWDC 2023 που επηρεάζει μόνο τα AirPods Pro 2) και που συνδυάζει τη λειτουργία διαφάνειας και την ενεργή ακύρωση θορύβου για να προσαρμόζεται δυναμικά στις συνθήκες του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεστε. Μπορείτε να παραμείνετε παρόντες στο περιβάλλον σας, ενώ μειώνετε τον εξωτερικό θόρυβο, ακούγοντας μουσική χωρίς να χάνετε τι συμβαίνει γύρω σας. Όταν κάποιος βρίσκεται κοντά, η επιλογή εξέτασης συνομιλιών μειώνει τον ήχο της μουσικής και εστιάζει στις φωνές, ενώ καταστέλλει τον θόρυβο του περιβάλλοντος.

Σημειώστε ότι ο προσαρμοζόμενος ήχος και η λειτουργία συνομιλίας λειτουργούν επίσης κατά τη διάρκεια των κλήσεων για να σας διευκολύνουν να ακούτε τον συνομιλητή σας όταν βρίσκεστε εν κινήσει.

Μια άλλη βελτίωση αφορούσε τη σύνδεση των AirPods από τη μια συσκευή στην άλλη (iPhone, iPad, Mac κ.λπ.). Η Apple διαβεβαιώνει ότι η εναλλαγή είναι πλέον ταχύτερη.

Η δεύτερη έκδοση υλικολογισμικού για τα AirPods είναι τώρα διαθέσιμη για τους προγραμματιστές.