Η Tesla ξεφεύγει από το 30% της Apple

Το Premium Connectivity Pack ξεκλειδώνει λειτουργίες όπως Live Traffic View, Sentinel Mode (ζωντανή προβολή κάμερας), Χάρτες με δορυφορική προβολή, Video Streaming, Music Streaming, Internet Browsing και πολλά άλλα.

Τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζονται εδώ ελέγχονται απευθείας από το αυτοκίνητο Tesla. Στην πραγματικότητα, ο κατασκευαστής δεν είναι υποχρεωμένος να περάσει από το σύστημα πληρωμών της Apple. Αλλά η λειτουργία Sentinel με τη ζωντανή προβολή κάμερας, η οποία είναι μια σχετικά πρόσφατη καινοτομία, δημιουργεί πρόβλημα.

Όπως επισημαίνει το Gizmodo , μια τέτοια δυνατότητα εμπίπτει τεχνικά στις οδηγίες της Apple για το πότε μια εφαρμογή πρέπει να προσφέρει τη δυνατότητα εγγραφής μέσω χρέωσης μέσω του συστήματος πληρωμών της Apple. Η πολιτική "Περιεχόμενο Ειδικού Υλικού" της Apple αναφέρει ότι "Οι λειτουργίες της εφαρμογής που λειτουργούν σε συνδυασμό με ένα εγκεκριμένο φυσικό προϊόν (όπως ένα παιχνίδι) σε προαιρετική βάση μπορούν να ξεκλειδώσουν τη δυνατότητα χωρίς τη χρήση της εφαρμογής. "αγορά εντός εφαρμογής, υπό την προϋπόθεση ότι Η επιλογή αγοράς εντός εφαρμογής είναι επίσης διαθέσιμη» .

Επομένως, η εφαρμογή Tesla θα πρέπει να προσφέρει το σύστημα πληρωμών της Apple, εκτός από το δικό της. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει εδώ, μόνο το δικό του είναι διαθέσιμο.

Πρέπει να ξέρετε ότι ο Έλον Μασκ, το αφεντικό της Tesla, ήταν πολύ επικριτικός με την προμήθεια της Apple. «Το App Store είναι σαν να έχεις φόρο 30% στο Διαδίκτυο. Αυτό σίγουρα δεν είναι φυσιολογικό » , είπε τον Μάιο του 2022 . Τάχθηκε επίσης στο πλευρό της Epic Games σχετικά με την αγωγή του κατά της Apple, ακριβώς σε σχέση με το App Store και την προμήθεια.