Το σφάλμα ήταν ότι πολλές υπηρεσίες, όπως το Facebook, το Instagram και το Zoom, δεν ήταν πλέον προσβάσιμες μετά την εγκατάσταση του iOS 16.5.1(a). Ως εκ τούτου, η Apple αποφάσισε να το αφαιρέσει, ήρθε η ώρα να προετοιμάσει μια επιδιόρθωση.

Ώρες αργότερα, η Apple μοιράστηκε την ακόλουθη δήλωση:

Η Apple έχει επίγνωση ενός προβλήματος με αυτήν την επείγουσα ενημέρωση ασφαλείας που ενδέχεται να εμποδίσει τη σωστή εμφάνιση ορισμένων τοποθεσιών. Η επείγουσα ενημέρωση ασφαλείας iOS 16.5.1(b) και iPadOS 16.5.1(b) θα κυκλοφορήσουν σύντομα για να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα.

Μπορείτε να επιλέξετε να καταργήσετε αυτήν την επείγουσα ενημέρωση ασφαλείας (α) στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληροφορίες > Έκδοση iOS και, στη συνέχεια, επιλέξτε "Κατάργηση ενημέρωσης". Στη συνέχεια, πατήστε "Διαγραφή" για επιβεβαίωση.

Όπως μπορούμε να δούμε, η Apple μιλούσε για έκδοση (b), αλλά τελικά έχουμε το δικαίωμα σε έκδοση (c), χωρίς να γνωρίζουμε πραγματικά τι συνέβη με την έκδοση (b).

Ως υπενθύμιση, η έκδοση (α) περιείχε το ελάττωμα ασφαλείας CVE-2023-37450. Αυτό επηρεάζει το WebKit, τη μηχανή απόδοσης του Safari. Η επεξεργασία περιεχομένου ιστού μπορεί να οδηγήσει στην εκτέλεση αυθαίρετου κώδικα. Το πρόβλημα λύθηκε με τη βελτίωση των χειριστηρίων, είπε απλά η Apple.

Σημειώστε ότι οι χρήστες Mac διαθέτουν επίσης το macOS 13.4.1(c), για τον ίδιο λόγο.