Υπάρχει ένα σφάλμα στη λειτουργία Screen Time σε iPhone, iPad και Macν και συγκεκριμένα στο σύστημα που χρησιμεύει ιδιαίτερα ως γονικός έλεγχος. Η Apple επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ένα πρόβλημα που επιτρέπει στα παιδιά να παρακάμψουν τα όρια.

Για μήνες, ένα σφάλμα εμποδίζει τη σωστή αποθήκευση ορισμένων ορίων χρόνου οθόνης που ορίζονται μέσω του συστήματος Family Sharing. Η Apple έπρεπε να διορθώσει το πρόβλημα τον περασμένο Μάιο με το iOS 16.5 , αλλά φαίνεται ότι το πρόβλημα παραμένει.

Το σύστημα Family Sharing της Apple επιτρέπει στους γονείς να περιορίζουν τη χρήση των συσκευών των παιδιών τους. Ένας από τους κύριους ελέγχους είναι η δυνατότητα παρακολούθησης και περιορισμού της χρήσης συγκεκριμένων εφαρμογών και της συσκευής στο σύνολό της. Μια συγκεκριμένη ρύθμιση, γνωστή ως "Downtime", η οποία αποκλείει την πρόσβαση σε ολόκληρη τη συσκευή, δεν εγγράφεται σωστά. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι χρήστες έπρεπε να θέσουν όρια τρεις φορές πριν αποθηκευτεί σωστά το όριο. Στο μεταξύ, τα παιδιά μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στη συσκευή τους πιο συχνά από όσο θα ήθελαν οι γονείς.

"Γνωρίζουμε ότι ορισμένοι χρήστες μπορεί να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα όπου οι ρυθμίσεις του χρόνου οθόνης επαναφέρονται απροσδόκητα ", είπε μια εκπρόσωπος της Apple στη Wall Street Journal . "Λαμβάνουμε αυτές τις αναφορές πολύ σοβαρά και έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ενημερώσεις για να βελτιώσουμε την κατάσταση . "

Η Apple δεν προσδιορίζει πότε θα αναπτυχθεί η ενημέρωση κώδικα. Να περιμένουμε την τελική έκδοση του iOS 17; Ή μπορούμε να περιμένουμε μια νέα έκδοση του iOS 16; Το πιο πρόσφατο είναι το iOS 16.6 .