Worldcoin: το νέο κρυπτονόμισμα στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών

0


Λιγότερο από μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του, το κρυπτονόμισμα Worldcoin που κυκλοφόρησε από τον Sam Altman, το αφεντικό του OpenAI, ελέγχεται εξονυχιστικά από αρκετές ρυθμιστικές αρχές που ανησυχούν για το σύστημα επαλήθευσης που βασίζεται στην αναγνώριση της ανθρώπινης ίριδας.

Worldcoin

Ήδη υπάρχουν ανησυχίες για το κρυπτονόμισμα Worldcoin

"Η Worldcoin έχει εφαρμόσει τη συλλογή δεδομένων στη Γαλλία" , η οποία "φαίνεται αμφισβητήσιμη, καθώς και οι συνθήκες αποθήκευσης βιομετρικών δεδομένων" , αναφέρει η Εθνική Επιτροπή Πληροφορικής και Ελευθεριών (CNIL) σε δήλωση στο AFP.

Μετά από μια αρχική εξέταση, η γαλλική αρχή αναγνώρισε τον ομόλογό της στη Γερμανία ως τον ηγέτη κατά την έννοια του ευρωπαϊκού κανονισμού για τα προσωπικά δεδομένα. Επομένως, η τελευταία πρέπει να διεξαγάγει τις έρευνες, με τη βοήθεια του CNIL.

Το Worldcoin γεννήθηκε στα τέλη Ιουνίου στη Γερμανία, τη χώρα από την οποία κατάγεται ένας από τους συνιδρυτές του Alex Blania, επί του παρόντος διευθυντής της καλιφορνέζικης εταιρείας χαρτοφυλακίου Worldcoin που ονομάζεται Tools for Humanity. Το σύστημα Worldcoin υποτίθεται ότι θα γίνει ένα είδος ψηφιακού διαβατηρίου που θα λειτουργεί με blockchain που θα επιτρέπει στους χρήστες του να αποδεικνύουν την ταυτότητά τους στο διαδίκτυο χωρίς να μοιράζονται προσωπικά δεδομένα.

Αλλά για να αποκτήσει αυτό το προτέρημα, ο χρήστης πρέπει πρώτα να υποβληθεί σε σάρωση ίριδας από μια «κάμερα», σε μια βιομετρική συσκευή σχεδιασμένη από την Worldcoin. Στη συνέχεια, πρέπει να κατεβάσει το World App , ένα ψηφιακό πορτοφόλι που του επιτρέπει να λαμβάνει μάρκες Worldcoin, το κρυπτονόμισμα που μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για τα εκατομμύρια των χρηστών που συμμετείχαν στην έκδοση beta της πλατφόρμας.

Πέρα από τους φόβους για τη χρήση βιομετρικών προσωπικών δεδομένων – και ως εκ τούτου ιδιαίτερα ευαίσθητου – αυτό το νέο ψηφιακό νόμισμα έρχεται καθώς η φήμη της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων υποφέρει από τη θεαματική κατάρρευση του FTX και άλλων χρεοκοπιών . μεγάλων πλατφορμών Το κρυπτονόμισμα Worldcoin δεν είναι επίσης διαθέσιμο στις Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτό το στάδιο, ενώ οι ρυθμιστικές αρχές προσπαθούν να ρυθμίσουν καλύτερα αυτόν τον τομέα.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !