Κυκλοφόρησαν δύο εκμεταλλεύσεις πυρήνα για το iOS 16.0 – 16.5 Χρήσιμα για Jailbreak!!!

0


Το iOS 16 ήταν μια ιδιαίτερα επώδυνη έκδοση του iOS για την jailbreak κοινότητα. Νέες δυνατότητες ασφαλείας σε συνδυασμό με λιγότερους διαθέσιμους προγραμματιστές έκαναν το iOS 16 μια από τις λιγότερο προτεινόμενες εκδόσεις εάν θέλετε να κάνετε jailbreak.

Τι είναι το KFD και γιατί αλλάζει το παιχνίδι για το iOS Jailbreaking;

Μετά από πολλούς μήνες σιωπής χωρίς να συμβαίνει τίποτα το σημαντικό για το iOS 16 σε σύγχρονες συσκευές, πήραμε μια εκπληκτική πληροφορία σήμερα. Ο προγραμματιστής @_p0up0u_ κυκλοφόρησε το έργο του kfd που περιέχει δύο σημαντικά τρωτά σημεία του πυρήνα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ένα jailbreak.

Σύμφωνα με τον προγραμματιστή του Dopamine Jailbreak, opa334, εάν λάβουμε επίσης μια παράκαμψη PPL, θα μπορούσαμε να τα συνδυάσουμε και να λάβουμε ένα jailbreak στο iOS 15.2 και νεότερο για συσκευές A12+ και είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα στο GitHub. Περιέχει και δύο εκμεταλλεύσεις και δύο πολύ λεπτομερείς εγγραφές σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των εκμεταλλεύσεων και τα τρωτά σημεία πίσω από αυτά. Τα exploits που περιλαμβάνονται είναι τα ακόλουθα:

  • puaf_physpuppet – Exploits CVE-2023-23536 – Επιδιορθώθηκε στο iOS 16.4.
  • puaf_smith – Exploits CVE-2023-32434 – Επιδιορθώθηκε στο iOS 16.5.1.

Το iOS 16.6 Beta 2 είναι ακόμα υπογεγραμμένο και είναι συμβατό με την εκμετάλλευση KDF! Εάν εκτελείτε iOS 16.5.1, αναβαθμίστε στο iOS 16.6 Beta 2 όσο πιο γρήγορα μπορείτε! ΜΗΝ επιβάλλετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας από το iOS 17 στο iOS 16.6 Beta! Τα πράγματα θα δυσκολέψουν.

Μεταξύ αυτών των δύο εκμεταλλεύσεων, η κοινότητα έχει πλέον εκμεταλλεύσεις του πυρήνα από το iOS 15.0 μέχρι το iOS 16.5 σε όλες τις σύγχρονες συσκευές (A12+). Αυτό είναι τεράστιο νεο για την κοινότητα που αντιμετώπισε μια σοβαρή ξηρασία τον περασμένο χρόνο.

Μπορούν αυτά τα exploits να χρησιμοποιηθούν για πραγματικό jailbreak σε iOS 16.5 και παλαιότερες εκδόσεις;

Πρόκειται για ισχυρά exploits του πυρήνα που χρησιμοποιούν μια νέα μέθοδο για την ανάγνωση και εγγραφή της μνήμης του πυρήνα σε συσκευές Apple, συμπεριλαμβανομένου του iOS.Με αυτό και μια παράκαμψη PPL, θα είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε το jailbreak ντοπαμίνης (ή άλλα εργαλεία) για να υποστηρίζουμε το iOS 15.2 – iOS 16.5 ακόμη και σε σύγχρονες συσκευές όπως το iPhone 14, το iPhone 13 κ.λπ.

Ειλικρινά, η κυκλοφορία του έργου kfd και των σχετικών εκμεταλλεύσεων του πυρήνα είναι η μεγαλύτερη είδηση στην κοινότητα του jailbreak από τότε που κυκλοφόρησε το iOS 16.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !