Το Twitter προσφέρει μια νέα επιλογή στην εφαρμογή του για το iOS, δηλαδή τη λειτουργία Picture-in-Picture (PiP). Κυκλοφορεί και κάποιοι το έχουν από τώρα, ενώ άλλοι θα πρέπει να περιμένουν λίγο.

Η λειτουργία Picture-in-Picture (PiP) σάς επιτρέπει να ανοίξετε ένα βίντεο, να σύρετε προς τα επάνω την οθόνη και να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη του iPhone σας, ενώ διατηρείτε το βίντεο σε μια γωνία. Είναι επομένως δυνατό να μεταβείτε σε άλλη εφαρμογή, ενώ συνεχίζετε να παρακολουθείτε.

Το Twitter προσέφερε ήδη μια τέτοια λειτουργία στο παρελθόν, αλλά αυτό αφορά μόνο τη χρήση εντός της εφαρμογής. Θα μπορούσαμε έτσι να βάλουμε ένα βίντεο σε μικρό μέγεθος και να δούμε άλλα tweets. Τώρα είναι να τοποθετήσετε το βίντεο σε ένα ένθετο και να κάνετε κάτι άλλο στο iPhone σας. Αρκετές εφαρμογές προσφέρουν ήδη το PiP, όπως το YouTube.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η λειτουργία ήδη κυκλοφορεί αλλά είναι πιθανό να μην μπορείτε να επωφεληθείτε ακόμα από αυτό. Το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνετε σε αυτήν την περίπτωση είναι να περιμένετε να ενεργοποιήσει το κοινωνικό δίκτυο τη λειτουργία στον λογαριασμό σας. Δεν πρέπει να πάρει πολύ. Αλλά για άλλους, είναι ήδη διαθέσιμο.