Η χρηματιστηριακή αξία της Apple υποχώρησε κάτω από τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια μετά την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων . Ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών σε ορισμένα σημεία. Αλλά σε μια πιο προσεκτική ανάλυση, οι πωλήσεις απογοήτευσαν τις αγορές.

Η μετοχή της Apple βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 185,24 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 3,10%. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς είναι 2,92 τρισεκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα υποχώρησε στο 3,6% νωρίτερα, που ήταν η μεγαλύτερη πτώση της Apple από τον Ιανουάριο, αντιπροσωπεύοντας απώλεια αξίας άνω των 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αγορά.

Η Apple ανακοίνωσε χθες το βράδυ τζίρο 81,80 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μειωμένος κατά 1,4%. Το γεγονός ότι έπεσε δεν άρεσε πραγματικά στους επενδυτές, αν και ήταν πάνω από τις προσδοκίες τους. Από την άλλη, τα κέρδη είναι αυξημένα κατά 2,26% στα 19,88 δισ. δολάρια.

Το πρόβλημα αφορά κυρίως τα iPhone με πτώση πωλήσεων 2,45%, τα iPad με πτώση 19,84% και τα Mac με πτώση 7,34%, ενώ τρία νέα Mac είδαν την ημέρα το τελευταίο τρίμηνο. Η μεγαλύτερη επιτυχία της Apple αφορούσε τις υπηρεσίες της (iCloud, App Store, Apple Music κ.λπ.) με τζίρο 21,21 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 8,21%. Υπήρχαν επίσης ένα δισεκατομμύριο συνδρομές .

Φυσικά, το τρέχον τρίμηνο θα είναι σημαντικό με συγκεκριμένα την ανακοίνωση του iPhone 15 τον Σεπτέμβριο . Είτε η Apple θα καθησυχάσει τις αγορές με τα νέα της smartphones, είτε ο όμιλος θα τις απογοητεύσει με νέα χαρακτηριστικά που δεν κρίνονται επαρκή για αυτές.