Αποτελέσματα 3ου τριμήνου 2023 της Apple

Αυτή τη φορά, τα έσοδα της Apple ήταν 81,80 δισεκατομμύρια δολάρια, από 82,96 δισεκατομμύρια δολάρια την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, που αντιπροσωπεύει μείωση 1,4%. Τα κέρδη εδώ ήταν 19,88 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 2,26%. Τα κέρδη ανά μετοχή ήταν $1,26, έναντι $1,20 προηγουμένως. Για τις πληροφορίες, οι αναλυτές πόνταραν σε τζίρο 81,7 δισ. δολάρια και κέρδη ανά μετοχή στα 1,19 δολάρια.

Εδώ είναι οι λεπτομέρειες:

  • iPhone: 39,67 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα ( -2,45% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο)
  • Mac: 6,84 δισεκατομμύρια $ ( -7,34% )
  • iPad: 5,79 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα ( -19,84% )
  • Apple Watch και άλλα αξεσουάρ: 8,28 δισεκατομμύρια δολάρια ( +2,47% )
  • Υπηρεσίες (iCloud, Apple Music, App Store κ.λπ.): 21,21 δισεκατομμύρια $ ( +8,21% )

Μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, η δράση της Apple υποχωρεί 0,69% στα 189,86 δολάρια μετά τη συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο.

Δήλωση των αρχηγών

Τιμ Κουκ, προστάτης της Apple:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι επιτύχαμε ένα υψηλό επίπεδο εσόδων από υπηρεσίες το τρίμηνο του Ιουνίου, χάρη σε περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο συνδρομές επί πληρωμή, και είδαμε συνεχή ισχύ στις αναδυόμενες αγορές χάρη στις ισχυρές πωλήσεις iPhone. Από την εκπαίδευση μέχρι το περιβάλλον, συνεχίζουμε να προβάλλουμε τις αξίες μας, ενώ υπερασπιζόμαστε την καινοτομία που εμπλουτίζει τη ζωή των πελατών μας και αφήνει τον κόσμο καλύτερο από ό,τι τον βρήκαμε.

Luca Maestri, Οικονομικός Διευθυντής:

Οι επιδόσεις μας σε ετήσια βάση για το τρίμηνο Ιουνίου βελτιώθηκαν σε σύγκριση με το τρίμηνο Μαρτίου και η εγκατεστημένη βάση ενεργών συσκευών μας έφτασε σε υψηλό επίπεδο όλων των εποχών σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές. Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, δημιουργήσαμε πολύ ισχυρές λειτουργικές ταμειακές ροές ύψους 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επιστρέψαμε περισσότερα από 24 δισεκατομμύρια δολάρια στους μετόχους μας και συνεχίσαμε να επενδύουμε στα μακροπρόθεσμα αναπτυξιακά μας σχέδια.