Ήταν ο Luca Maestri, ο οικονομικός διευθυντής της Apple, που έθιξε το θέμα κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που ακολούθησε τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων :

Έχουμε κάνει εξαιρετική δουλειά τα τελευταία χρόνια με προγράμματα προσβασιμότητας σε όλο τον κόσμο, απευθείας στο άμεσο κανάλι μας και με τους συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο. Επί του παρόντος, η πλειονότητα των iPhone πωλείται μέσω ενός προγράμματος ανταλλαγής, πληρωμής με δόσεις ή χρηματοδότησης, και αυτό το ποσοστό, που είναι πολύ πάνω από 50%, είναι πολύ παρόμοιο στις ανεπτυγμένες και τις αναδυόμενες αγορές. . Θέλουμε να κάνουμε περισσότερα γιατί πιστεύουμε ότι βοηθάει πραγματικά στη μείωση του ορίου προσιτότητας των προϊόντων μας και πιστεύουμε ότι αυτός είναι επίσης ένας από τους λόγους για τους οποίους η γκάμα των προϊόντων μας ήταν πολύ ισχυρή τα τελευταία δύο χρόνια. Ως εκ τούτου, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας σε αυτόν τον τομέα.

Εδώ, ο οικονομικός διευθυντής της Apple αναφέρεται σε όλες τις διαθέσιμες προσφορές, είτε από την Apple με πίστωση επιτοκίου 0%, το Πρόγραμμα Αναβάθμισης iPhone (διαθέσιμο σε ορισμένες χώρες) ή ακόμα και από φορείς εκμετάλλευσης με τα πακέτα τους που περιλαμβάνουν δέσμευση.

Η τιμή, ακριβώς, θα μπορούσε κάλλιστα να αυξηθεί με τα iPhone 15 και 15 Pro αν γίνουν πιστευτές οι πρόσφατες φήμες . Είχε ήδη μια άνοδο στην Ευρώπη με το iPhone 14s … και ήταν το ίδιο με το iPhone 13s .