Η Apple Music
μόλις παρουσίασε ένα νέο εξατομικευμένο ραδιόφωνο που ονομάζεται «Discovery Station» , το οποίο βρίσκεται στις κορυφαίες επιλογές στην ενότητα «Ακούστε τώρα» της εφαρμογής Apple Music‌. Αυτό το προσαρμοσμένο ραδιόφωνο έχει την ετικέτα "Made for You" και κατά κάποιο τρόπο συνδυάζεται με το υπάρχον προσαρμοσμένο ραδιόφωνο που έχει ήδη το όνομά σας. Είναι επίσης προσβάσιμο μέσω απευθείας συνδέσμου για χρήστες που δεν το έχουν εντοπίσει ακόμα στην εφαρμογή, σε αυτή τη διεύθυνση .

Ο «σταθμός ανακάλυψης» φαίνεται να προσφέρει τραγούδια παρόμοια με αυτά που βρίσκονται στη δική του προσωπική μουσική συλλογή. Είναι ενδιαφέρον ότι επιλέγει αποκλειστικά κομμάτια που δεν υπάρχουν ήδη στις λίστες αναπαραγωγής ή στη βιβλιοθήκη της (τα οποία μπορεί να προστεθούν στη λίστα αναπαραγωγής της).

Αν και δεν έχουμε ακόμη ακριβείς πληροφορίες για τη λειτουργία του αλγόριθμου του Discovery Station (χωρίς επίσημη τεκμηρίωση), αυτό το εξατομικευμένο ραδιόφωνο φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον για όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν νέα τραγούδια προσαρμοσμένα στις μουσικές τους προτιμήσεις. Μάλλον καλά μελετημένο...