Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Apple Pay έχει μερίδιο αγοράς 7,37%, που την τοποθετεί στην πέμπτη θέση. Η υπηρεσία πληρωμών που κυριαρχεί είναι το PayPal με μερίδιο 20,53%. Στη συνέχεια βρίσκουμε τις Visa (15,67%) και Mastercard (10,49%) στο βάθρο. Τους ακολουθεί η American Express (8,77%). Στη συνέχεια ακολουθεί το Apple Pay, μετά το Amazon Payments (6,04%), το Shopify Pay (5,17%), το Google Pay (4,30%), το Stripe (3,89%) και το Venmo (2,61%).

Αν εστιάσουμε σε κάθε ήπειρο, η θέση του Apple Pay δεν είναι η ίδια. Στην Αφρική, για παράδειγμα, η Apple Pay είναι τρίτη με μερίδιο 9,49%. Αυτή είναι η τέταρτη θέση (7,65%) στην Ασία. Στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ωκεανία, είναι πέμπτη. Και στη Νότια Αμερική, η υπηρεσία πληρωμών της Apple δεν βρίσκεται στην πρώτη 5άδα.

Τι ισχύει για τις χώρες κατά περίπτωση; Δεν υπάρχει top 5, αλλά προσδιορίζει ποια είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος πληρωμής στο διαδίκτυο. Στη Γαλλία, είναι η Visa. Υπάρχει μόνο μία χώρα όπου το Apple Pay είναι το πιο δημοφιλές σύστημα: είναι στη Σαουδική Αραβία.