Η νέα beta του iOS 17 έχει το δικαίωμα σε ορισμένες νέες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας αλλαγής σχετικά με το κουμπί για να κλείσετε το τηλέφωνο κατά τη διάρκεια μιας κλήσης. Με τις πρώτες εκδόσεις, η Apple είχε αποφασίσει να ελέγξει όλα τα κουμπιά, συμπεριλαμβανομένου αυτού για να κλείσει κάποιος το τηλέφωνο, βάζοντάς το κάτω δεξιά. Δεν άρεσε σε όλους και η Apple προφανώς άκουσε τους επικριτές. Τώρα το κουμπί είναι τοποθετημένο στο κάτω κέντρο.

Υπάρχει επίσης η ενότητα "Φωτεινότητα και οθόνη" στην εφαρμογή "Ρυθμίσεις", η οποία δείχνει τώρα το εικονίδιο της ταπετσαρίας για να ταιριάζει με αυτό του iOS 17. Επίσης, ένα παρατεταμένο πάτημα στο κουμπί "+" στην εφαρμογή Μηνύματα σάς μεταφέρει απευθείας στο εργαλείο επιλογής φωτογραφιώ

Εάν η συσκευή σας έχει ρυθμιστεί να λαμβάνει δημόσιες εκδόσεις beta, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού. Θα μπορείτε να κατεβάσετε την τέταρτη δημόσια beta του iOS 17. Εάν δεν συμβαίνει αυτό και θέλετε να συμμετάσχετε στην περιπέτεια, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού > Ενημέρωση beta. Επιλέξτε "iOS 17 Public Beta" (αν δεν εμφανίζεται, μεταβείτε στη διεύθυνση beta.apple.com και συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Apple). Επιστρέψτε και θα εμφανιστεί η τέταρτη beta. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε τη λήψη.

Ένας εβδομαδιαίος ρυθμός

Η Apple μέχρι τώρα προσφέρει μια νέα beta του iOS 17 κάθε δύο εβδομάδες. Με τη νέα έκδοση είμαστε σε εβδομαδιαίο ρυθμό. Η Apple θα το διατηρήσει μέχρι την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης η οποία θα είναι κανονικά διαθέσιμη τον Σεπτέμβριο για όλους τους χρήστες.

Όσον αφορά το macOS Sonoma, παραμένουμε προς το παρόν στην τρίτη δημόσια beta που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα . Το ίδιο ισχύει για προγραμματιστές που εξακολουθούν να έχουν beta 5 από μια εβδομάδα πριν .