Η Apple είχε αρχικά υιοθετήσει αυτή τη μορφή προηχογραφημένων βασικών σημειώσεων την εποχή του Covid-19, όταν οι συγκεντρώσεις ήταν περίπλοκες για λόγους υγείας. Τα μέτρα που σχετίζονται με τον Covid-19 δεν είναι πλέον υποχρεωτικά και ορισμένοι ήλπιζαν ότι θα επιστρέψουν στην κανονικότητα για τα συνέδρια της Apple, δηλαδή τα ραντεβού όπου ο Tim Cook και οι άλλοι ηγέτες κάνουν την παρουσίαση ζωντανά μπροστά σε δημοσιογράφους και άλλους καλεσμένους. Αλλά αυτό προφανώς δεν θα συμβεί αυτή τη φορά.

Η βασική ομιλία του iPhone 15 θα έχει επομένως την ίδια διάταξη με πέρυσι με προηχογραφημένη βασική ομιλία διαθέσιμη στο Διαδίκτυο και να μεταδίδεται ταυτόχρονα στο Apple Park όπου θα υπάρχουν δημοσιογράφοι και άλλοι καλεσμένοι. Θα παρακολουθήσουν μια γιγαντιαία οθόνη και θα είναι η ίδια κεντρική φωνή που μπορούμε να παρακολουθήσουμε από την πλευρά μας. Στη συνέχεια θα μπορούν να δοκιμάσουν τα προϊόντα που ανακοινώθηκαν στο συνέδριο.

Αυτή τη φορά, η Apple θα ανακοινώσει και τις τέσσερις παραλλαγές του iPhone 15 (standard, Plus, Pro και Pro Max), μαζί με το Apple Watch Series 9 και το Apple Watch Ultra 2. με ημερομηνία κυκλοφορίας για την τελική έκδοση του iOS 17, macOS Sonoma, watchOS 10 και tvOS 17.