Η Samsung ξεκίνησε σήμερα 1η Αυγούστου τη μαζική παραγωγή των  οθονών OLED του iPhone 15. Η LG και η BOE πρέπει ακόμη να περιμένουν τη σειρά τους, σύμφωνα με το The Elec .

Έναρξη για την παραγωγή οθονών OLED iPhone 15

Η Apple έδωσε σήμερα το πράσινο φως στη Samsung ώστε ο όμιλος να παράγει οθόνες OLED και για τα τέσσερα iPhone 15 πριν από την κυκλοφορία τον επόμενο μήνα. Η LG Display, η οποία θα παρέχει τις οθόνες OLED και για τα δύο iPhone 15 Pro, έχει λάβει έγκριση υπό όρους για το μοντέλο 6,1 ιντσών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει ακόμα να κάνει μικρές προσαρμογές. Η επίσημη έγκριση για το iPhone 15 Pro Max αναμένεται σε έναν ή δύο μήνες. Η BOE, η οποία θα χειρίζεται οθόνες OLED για τα iPhone 15 και 15 Plus, εξακολουθεί να αναμένει έγκριση υπό όρους από την Apple.

Από μόνη της η Samsung δεν έχει κανένα πρόβλημα. Ωστόσο, είναι δύσκολο να πούμε το ίδιο για τις άλλες δύο. Η LG Display αντιμετώπισε προβλήματα με την εφαρμογή μικρότερων πλαισίων γύρω από την οθόνη. Επίσης, τόσο η LG όσο και η BOE αντιμετώπισαν δυσκολίες με την προσθήκη διακοπτών για το Dynamic Island , με την BOE πολύ πιθανό να χάσει τις παραδόσεις για το υπόλοιπο του έτους λόγω αυτής της κατάστασης. Ως εκ τούτου, ο Κινέζος προμηθευτής έπρεπε να παραχωρήσει τις πρώτες του παραδόσεις οθονών OLED στη Samsung , οι οποίες θα πρέπει τώρα να φτάσουν υψηλότερες από τις αναμενόμενες παραδόσεις το 2023.

Το iPhone 15 Pro Max είναι προβληματικό

Για την LG Display, υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα. Οι αισθητήρες κάμερας για το iPhone 15s παρέχονται κυρίως από τη Sony, ενώ τα εξαρτήματα του αισθητήρα περισκοπίου για το iPhone 15 Pro Max προέρχονται από την LG Innotek. Ωστόσο, η απόδοση παραγωγής των συστατικών ήταν χαμηλότερη από το αναμενόμενο.

Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση, η Apple θα ποντάρει ιδιαίτερα στην παραγωγή του iPhone 15 Pro 6,1 ιντσών αντί του iPhone 15 Pro Max 6,7 ιντσών. Αυτή τη στιγμή είναι το μοντέλο που αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη αναστάτωση στην παραγωγή. Έτσι, το iPhone 15 Pro θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει έως και το 60% του αποθέματος ολόκληρης της γκάμας το 2023.

Παρά τις ανησυχίες που συναντήθηκαν, η Apple θα είχε κάθε πρόθεση να προωθήσει τις τέσσερις παραλλαγές του iPhone 15 τον Σεπτέμβριο και όχι να καθυστερήσει σε ορισμένα μοντέλα.