Το iOS 16.5.1 κυκλοφόρησε στις 21 Ιουνίου για να διορθώσει το σφάλμα με τον προσαρμογέα κάμερας Lightning σε USB 3 της Apple. Αυτό το πρόβλημα εμφανίστηκε με το iOS 16.5. Αρκετές μαρτυρίες χρηστών ανέφεραν ότι ένα iPhone με iOS 16.5 ή ένα iPad με iPadOS 16.5 απλά δεν αντιδρά στον προσαρμογέα κάμερας Lightning σε USB 3. Είναι σαν να μην είναι συνδεδεμένος. Το iOS 16.5.1 ήταν επίσης μια ευκαιρία να συνδέσουμε δύο ελαττώματα που εκμεταλλεύτηκαν οι χάκερ .

Όσον αφορά τα παλαιότερα iPhone και iPad, η Apple σταμάτησε να υπογράφει το iOS 15.7.7. Αυτή η ενημέρωση ήταν επίσης διαθέσιμη στις 21 Ιουνίου για να συνδέσει τρεις ευπάθειες ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των δύο που εκμεταλλεύτηκαν οι χάκερ που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Προς το παρόν είναι δυνατή μόνο η εγκατάσταση του iOS 16.6, το οποίο κυκλοφόρησε στις 24 Ιουλίου . Η Apple υπογράφει φυσικά αυτή την έκδοση, καθώς είναι η πιο πρόσφατη που είναι σταθερή. Για παλαιότερες συσκευές, το iOS 15.7.8 κυκλοφόρησε επίσης στις 24 Ιουλίου .

Ακολουθεί το iOS 17, το οποίο είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε έκδοση beta. Οι προγραμματιστές είχαν το δικαίωμα σε αυτό από τον Ιούνιο .