Τώρα και τα smartphone Android μπορούν πλέον να ανιχνεύουν τα AirTag

0

Η Google το υποσχέθηκε και το έκανε πράξη με τη τελευταία ενημέρωση Android (έκδοση 6 ή νεότερη) έφερε τον εντοπισμό των AirTags , μια λειτουργία που αναμενόταν με ανυπομονησία μετά τον πολλαπλασιασμό των περιπτώσεων AirTagspy που χρησιμοποιούσαν ορισμένοι κακοποιοί για να ακολουθούν γυναίκες στο δρόμο (μεταξύ άλλων παραπτωμάτων). Μόλις ενεργοποιηθεί η λειτουργία (Ρυθμίσεις –> Ασφάλεια και έκτακτες ανάγκες –> Ειδοποιήσεις άγνωστου ιχνηλάτη), ο κάτοχος του smartphone θα ειδοποιηθεί για την παρουσία AirTag στο "κοντινό πεδίο" (κοντά), χωρίς να χρειάζεται να ξεκινήσει μια μη αυτόματη ανίχνευση ως ίσχυε μέχρι τώρα. Προφανώς, ο ιδιοκτήτης του AirTag δεν προειδοποιείται για τον εντοπισμό του αξεσουάρ του, κάτι που αναμφίβολα θα διευκολύνει τις αστυνομικές διαδικασίες όταν διαπιστωθεί έγκλημα.

Επομένως, το μεγάλο κενό ασφαλείας των AirTags έχει γεμίσει τώρα το Android (ή βρίσκεται σε εξέλιξη) και μια μελλοντική ενημέρωση θα καταστήσει επίσης δυνατό τον εντοπισμό άλλων ιχνηλατών εκτός από αυτόν της Apple (Tile, Pebblebee, κ.λπ.). Ωστόσο, θα χρειαστεί να επιτευχθεί ένα κοινό πρότυπο μεταξύ όλων των κατασκευαστών αξεσουάρ, κάτι που θα πρέπει να συμβεί στο τέλος του τρέχοντος έτους.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !