Τα iPhone 14 Pro και Pro Max κυκλοφόρησαν πριν από λιγότερο από ένα χρόνο και ήδη υπάρχουν ανησυχίες για την υγεία της μπαταρίας. Αρκετοί χρήστες έχουν παρατηρήσει μια σημαντική πτώση, σε σύγκριση με τα προηγούμενα iPhone.

Υπάρχει πρόβλημα με την μπαταρία του iPhone 14 Pro;

Για πολλούς ανθρώπους, η υγεία της μπαταρίας του iPhone 14 Pro είναι ήδη περίπου 90%. Οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία > Υγεία και φόρτιση μπαταρίας.

Αρκετοί άνθρωποι σημειώνουν ότι η μπαταρία ήταν πάνω από 95% και μάλιστα κοντά στο 100% με τα προηγούμενα iPhone μετά τον πρώτο χρόνο. Τώρα είμαστε κατά μέσο όρο γύρω στο 90%. Η διαφορά μπορεί να φαίνεται μικρή, αλλά μπορεί κανείς φυσικά να υποψιαστεί ότι η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Ποιο είναι το πρόβλημα ?

Γιατί αυτή η πτώση σε σύγκριση με άλλα μοντέλα; Είναι δύσκολο να απαντήσουμε επακριβώς εδώ, αλλά είναι πιθανό η Apple να έχει αλλάξει τον αλγόριθμό της για να καθορίσει την κατάσταση της υγείας. Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι η Always-On Display δεν βοηθά πραγματικά. Η Apple διατηρεί αυτή τη δυνατότητα για το iPhone 14 Pro, ενώ τα άλλα μοντέλα δεν το δικαιούνται. Μια άλλη εικασία είναι η μέγιστη φωτεινότητα που μπορεί να φτάσει τα 2.000 nits, σχεδόν διπλάσια από το iPhone 13 Pro. Αλλά αυτό το στοιχείο ειδικότερα θα πρέπει να έχει αντίκτυπο στην καθημερινή αυτονομία και όχι στη γενική κατάσταση της υγείας.

Οι φήμες δείχνουν ότι το iPhone 15s (όλα τα μοντέλα, όχι μόνο το Pro) θα αποκτήσει μεγαλύτερες μπαταρίες . Μπορούμε επομένως να ελπίζουμε ότι η Apple θα κάνει βελτιώσεις σε πολλά επίπεδα.

Για τις πληροφορίες, το iPhone σας είναι κατάλληλο για αντικατάσταση μπαταρίας χωρίς επιπλέον κόστος, εάν έχετε πρόγραμμα AppleCare+ και η μπαταρία του τηλεφώνου σας πέφτει λιγότερο από το 80% της αρχικής χωρητικότητάς της. Για τους άλλους, το κόστος επισκευής στην Apple είναι 119 € για τα iPhone 14 Pro και Pro Max .