"Δεν υπήρχε έγκυρη εναλλακτική λύση για την Google εκείνη τη στιγμή"

Η Google πληρώνει στην Apple δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για να καταστήσει τη μηχανή αναζήτησής της ως προεπιλογή σε iPhone, καθώς και σε iPad και Mac. Το ακριβές ποσό δεν αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της δοκιμής. Ο Eddy Cue, ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι η τελευταία του διαπραγμάτευση με την Google χρονολογείται από το 2016.

«Δεν υπήρχε καμία καλή εναλλακτική από την Google εκείνη την εποχή », είπε ο Eddy Cue όταν ρωτήθηκε γιατί η Apple επέλεξε το Google για την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης. Πιστεύει επίσης ότι δεν υπάρχει ακόμα καλή εναλλακτική σήμερα. «Κάναμε το Google την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης γιατί πάντα πιστεύαμε ότι ήταν η καλύτερη. Επιλέγουμε το καλύτερο και επιτρέπουμε στους χρήστες να αλλάζουν εύκολα », είπε ο διευθυντής.

Ο Eddy Cue αναγνώρισε ότι η Apple πιστεύει ότι είναι πιο αφοσιωμένη στο απόρρητο από την Google, αλλά υποστήριξε ότι η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών απαιτεί από την Google να επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν αναζήτηση χωρίς να συνδέονται. Πρόσθεσε ότι η Apple έχει ενσωματώσει πολλά μέτρα προστασίας της ιδιωτικής ζωής στο πρόγραμμα περιήγησής της στο Safari για να διασφαλίσει ότι οι χρήστες προστατεύονται.

Ταυτόχρονα, ο Eddy Cue παραδέχτηκε ότι η Apple δεν επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν μηχανή αναζήτησης όταν ρυθμίζουν το iPhone για πρώτη φορά. Σύμφωνα με τον διαχειριστή, αυτή η απόφαση είναι σύμφωνη με τον στόχο της Apple, ο οποίος είναι να επιτρέψει στους χρήστες «να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα» .

Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να αλλάξετε την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Safari > Μηχανή αναζήτησης. Υπάρχουν πέντε επιλογές: Google, Yahoo, Bing, DuckDuckGo και Ecosia.