Προβλήματα ασφαλείας με το iCloud Keychain στο iOS 17 και στο macOS Sonoma

0


Οι ερευνητές ασφαλείας έχουν εντοπίσει ορισμένα πιθανά προβλήματα με το iCloud
στο iOS 17 και στο macOS Sonoma . Ένα ζήτημα που εντοπίστηκε είναι ότι η αναβάθμιση σε αυτά τα νέα λειτουργικά συστήματα μπορεί να ενεργοποιήσει αυτόματα το iCloud Keychain, ακόμα κι αν το είχατε απενεργοποιήσει προηγουμένως. Το δεύτερο πρόβλημα παρουσιάζεται εάν το iCloud Keychain είναι ενεργοποιημένο και, στη συνέχεια, αποφασίσετε να το απενεργοποιήσετε.

Το iCloud Keychain, μια δυνατότητα που υπάρχει από το iOS 7 και το OS X Mavericks, αποθηκεύει με ασφάλεια κωδικούς πρόσβασης και στοιχεία κάρτας στον λογαριασμό iCloud για συγχρονισμό συσκευών Apple. Όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο iCloud Keychain είναι κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο, διασφαλίζοντας ότι η Apple δεν έχει πρόσβαση στα στοιχεία σύνδεσής σας ή στα στοιχεία της κάρτας πληρωμής.

Οι ερευνητές ασφαλείας στο Mysk ανέφεραν περιπτώσεις αυτόματης ενεργοποίησης του iCloud Keychain για χρήστες που το είχαν απενεργοποιήσει κατά την αναβάθμιση σε iOS 17, iPadOS 17 ή macOS Sonoma. Αν και αυτή η συμπεριφορά παρατηρήθηκε σε διαφορετικές δοκιμές, δεν επηρέασε όλους τους λογαριασμούς iCloud.

Επιπλέον, αποδεικνύεται ότι η απενεργοποίηση του iCloud Keychain δεν διαγράφει απαραίτητα τα δεδομένα σας από τους διακομιστές της Apple. Η Apple προσφέρει στους χρήστες την επιλογή να διατηρήσουν ή να διαγράψουν τις πληροφορίες Keychain τους κατά την αποσύνδεση από το iCloud, αλλά ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι τα δεδομένα τους δεν διαγράφηκαν όπως αναμενόταν. Η εισαγωγή της δυνατότητας Family Passwords, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται τα διαπιστευτήριά τους με αξιόπιστες επαφές, θα μπορούσε ενδεχομένως να συνδεθεί με αυτά τα ζητήματα.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !