Η Apple ενημέρωσε τη λίστα προϊόντων παλαιού τύπου για να προσθέσει μερικά MacBook Pro και MacBook Air. Πρόκειται κυρίως για το MacBook Pro του 2017 που είναι εξοπλισμένο με το Touch Bar.

Αναλυτικά, η Apple έχει προσθέσει τα ακόλουθα μοντέλα στη λίστα των παλαιών προϊόντων της:

  • MacBook Air (11 ιντσών, αρχές 2015)
  • MacBook Pro (13 ιντσών, 2017, 4 Thunderbolt 3)
  • MacBook Pro (15 ιντσών, 2017)
  • MacBook Pro (Retina, 15 ιντσών, μέσα 2015)

Τα προϊόντα θεωρούνται κληρονομιά όταν η Apple διέκοψε το μάρκετινγκ πριν από περισσότερα από πέντε χρόνια και πριν από λιγότερο από επτά χρόνια. Υπάρχουν επίσης απαρχαιωμένα προϊόντα. Θεωρούνται ως έχουν όταν η Apple διέκοψε το μάρκετινγκ πριν από επτά χρόνια.

Υπενθυμίζουμε ότι η Apple πρόσφερε το Touch Bar για πρώτη φορά το 2016. Αυτή η γραμμή αφής πάνω από το πληκτρολόγιο αντικαθιστά τα κουμπιά λειτουργιών (F1, F2 κ.λπ.). Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η Apple είχε διαφημίσει το γεγονός ότι το Touch Bar θα μπορούσε να είναι αρθρωτό. Αλλάζει ανάλογα με την εφαρμογή που εμφανίζεται στην οθόνη, γεγονός που καθιστά δυνατή τη γρήγορη εκτέλεση αυτής ή εκείνης της εργασίας.

Αλλά στο κοινό δεν άρεσε τόσο πολύ που η Apple εγκατέλειψε την ιδέα και επέστρεψε στα φυσικά κουμπιά λειτουργιών. Αυτό είναι πραγματικότητα από τα MacBook Pro του 2021.

Σήμερα, το μόνο MacBook Pro με Touch Bar που εξακολουθεί να πωλείται από την Apple είναι το βασικό μοντέλο με την οθόνη 13 ιντσών.