Η Apple προσφέρει την εξυπηρέτηση πελατών στο X (πρώην Twitter) και στο YouTube, αλλά αυτό θα σταματήσει σύντομα. Σύμφωνα με το MacRumors , η υπηρεσία θα λήξει την 1η Οκτωβρίου 2023.

Στο X, ο λογαριασμός @AppleSupport ανταποκρίνεται αυτήν τη στιγμή σε πελάτες που έχουν προβλήματα με το iPhone, το Mac ή άλλο προϊόν της Apple. Η βοήθεια γενικά συνεχίζεται σε προσωπικό μήνυμα προκειμένου να βρεθεί λύση. Αλλά αυτή η υπηρεσία θα σταματήσει την 1η Οκτωβρίου. Ο λογαριασμός θα παραμείνει διαθέσιμος, αλλά οι πελάτες που χρειάζονται βοήθεια θα λάβουν ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα που θα τους κατευθύνει να επικοινωνήσουν με την Apple με άλλο τρόπο.

Η ιστορία θα είναι παρόμοια και στην πλευρά του YouTube, όπου η Apple έχει επίσης ένα κανάλι με βίντεο υποστήριξης . Ο κατασκευαστής απαντά σε ορισμένα σχόλια από χρήστες που χρειάζονται βοήθεια. Αλλά αυτό θα σταματήσει και εκεί. Στην πραγματικότητα, προχωρά περισσότερο, καθώς η Apple δεν θα προσφέρει πλέον τη θέση του ειδικού της κοινότητας επί πληρωμή στα φόρουμ της.

Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους; Είναι 150 συνολικά και θα μπορούν να μεταβούν σε τηλεφωνική βοήθεια. Ωστόσο, ορισμένοι σύμβουλοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν αυτήν την αλλαγή. Η Apple δεν επιτρέπει στους υπαλλήλους να μετακινηθούν σε άλλη θέση όπου υπάρχει θέμα γραπτής απάντησης με τους πελάτες.

Οι εργαζόμενοι που θα συμφωνήσουν να στραφούν στην τηλεφωνική υποστήριξη θα λάβουν εκπαίδευση και η μετάβαση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Νοέμβριο.

Η Apple δημιούργησε τον λογαριασμό υποστήριξης στο Twitter το 2016 . Αλλά γιατί να το εγκαταλείψουμε στην πραγματικότητα; Το σκεπτικό είναι ότι οι πελάτες προτιμούν την τηλεφωνική υποστήριξη, σύμφωνα με την Apple.