Όλο και περισσότεροι χρήστες παραπονιούνται ότι το iPhone 15 Pro ή το Pro Max τους ζεσταίνεται όταν το χρησιμοποιούν κανονικά. Η υπόθεση αρχίζει να κάνει μεγάλο θόρυβο, σε σημείο που τα μεγάλα μέσα όπως η Wall Street Journal , το Bloomberg και οι Financial Times μιλούν γι' αυτό.

Υπερθέρμανση στο iPhone 15 Pro

Σύμφωνα με πηγές της Wall Street Journal, η συνολική σχεδίαση του iPhone 15 Pro φαίνεται να είναι η αιτία της υπερθέρμανσης. Η εφημερίδα σημειώνει συγκεκριμένα ότι τα iPhone που πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι συμβατά μόνο με eSIM, ενώ τα μοντέλα που πωλούνται σε άλλες χώρες έχουν πάντα το συρτάρι για να φιλοξενήσουν μια φυσική κάρτα SIM.

Αποδεικνύεται ότι υπήρξαν αλλαγές μεταξύ του iPhone 14 και του iPhone 15. Το πρώτο περιλαμβάνει ένα πλαστικό μέρος το οποίο είναι υπεύθυνο για την πλήρωση του χώρου όπου βρίσκεται το συρτάρι της κάρτας SIM στη διεθνή έκδοση του smartphone. Με το iPhone 15, η Apple φρόντισε να τροποποιήσει τη μητρική πλακέτα για να αφαιρέσει αυτόν τον χώρο. Αλλά αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν δύο εκδόσεις (μία για τις Ηνωμένες Πολιτείες και μία για τον υπόλοιπο κόσμο). «Η προσθήκη μιας υποδοχής στο ήδη ακατάστατο εσωτερικό του τηλεφώνου δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα απαγωγής θερμότητας », αναφέρει η εφημερίδα.

Ένα στοιχείο που έχει ήδη τονιστεί είναι το γεγονός ότι η θήκη του iPhone 15 Pro είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο. Αυτό το περίβλημα φαίνεται λιγότερο αποτελεσματικό στη διάχυση της θερμότητας σε σύγκριση με τον ανοξείδωτο χάλυβα.

Από την πλευρά του, το Bloomberg ανακοινώνει ότι οι τεχνικοί της Apple δέχονται πολλές επικρίσεις από πελάτες σχετικά με την υπερθέρμανση του iPhone 15 Pro. Οι εργαζόμενοι λαμβάνουν οδηγίες να ανακατευθύνουν τους πελάτες σε αυτό το φύλλο υποστήριξης στον ιστότοπο της Apple . Αλλά αυτό είναι γενικό, όπου αναφέρει iPhone που μπορεί να γίνουν πολύ ζεστά ή πολύ κρύα, δεν είναι συγκεκριμένο για το iPhone 15 Pro.

Η Apple δεν έχει κάνει ακόμη ένα δημόσιο σχόλιο για αυτό το θέμα. Σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo, ο κατασκευαστής θα προσφέρει μια ενημέρωση iOS για να προσπαθήσει να διορθώσει την κατάσταση, αλλά αυτό θα πρέπει να συνεπάγεται πτώση της απόδοσης.