Αρκετές νέες δυνατότητες είναι διαθέσιμες με την πρώτη beta του iOS 17.1. Είναι πλέον δυνατό να αγαπήσετε μια μουσική, ένα άλμπουμ, μια λίστα αναπαραγωγής ή έναν καλλιτέχνη με την εφαρμογή Μουσική στο iOS 17.1. Αυτό αντικαθιστά το σύστημα "Μου αρέσει" που υπήρχε μέχρι τώρα. Το AirDrop βελτιώνεται επίσης με τη δυνατότητα ολοκλήρωσης μιας μεταφοράς σε εξέλιξη μέσω σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi στο Διαδίκτυο.Βρίσκουμε επίσης το NameDrop στο Apple Watch και τη συμβατότητα iPhone/Apple Watch. Από την άλλη πλευρά, οι νέοι ήχοι κλήσης που προστέθηκαν με το iOS 17 έχουν εξαφανιστεί χωρίς να γνωρίζουμε γιατί

Εάν η συσκευή σας έχει ρυθμιστεί να λαμβάνει δημόσιες εκδόσεις beta, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού για να ξεκινήσει η λήψη. Και αν θέλετε να εγγραφείτε στο πρόγραμμα, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού > Ενημέρωση beta. Επιλέξτε "iOS 17 Public Beta" και μετά επιστρέψτε. Θα εμφανιστεί η έκδοση beta του iOS 17.1, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξεκινήσετε τη λήψη.

Η Apple δεν λέει ακόμη πόσες beta θα είναι διαθέσιμες. Όσο για την ημερομηνία κυκλοφορίας, θα είναι κάποια στιγμή τον Οκτώβριο χωρίς πιο ακριβή ημερομηνία αυτή τη στιγμή.

Από την πλευρά του Mac, η Apple προσφέρει την πρώτη δημόσια έκδοση beta του macOS 14.1. Φτάνει επίσης 24 ώρες μετά την αντίστοιχη έκδοση για προγραμματιστές.