Η Apple σταμάτησε να πουλά το iPhone 12 στη Γαλλία επειδή το τηλέφωνο εκπέμπει πάρα πολλά ράδιο κύματα. Ο Εθνικός Οργανισμός Συχνοτήτων (ANFR) αντιμετωπίζει την Apple για αυτό το θέμα.

Στο πλαίσιο των αποστολών επιτήρησης της αγοράς, η ANFR διενεργεί ελέγχους σε κινητά τηλέφωνα που διατίθενται στη γαλλική αγορά. Πρόσφατα παρακολούθησε τους ειδικούς ρυθμούς απορρόφησης (SAR) 141 τηλεφώνων, συμπεριλαμβανομένου και του iPhone 12. Το SAR καθιστά δυνατό τον ποσοτικό προσδιορισμό της ενέργειας που μεταφέρεται από τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα και απορροφάται από το ανθρώπινο σώμα.

Οι τιμές SAR πρέπει να συμμορφώνονται με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Αυτές οι απαιτήσεις συνεπάγονται ότι οι συσκευές αξιολογούνται κατά την επαφή με το σώμα για SAR «άκρου» —δηλαδή, ένα τηλέφωνο που κρατιέται στο χέρι ή στην τσέπη του παντελονιού — και σε απόσταση 5 mm για το SAR «άκρου». ένα τηλέφωνο που μεταφέρεται σε τσέπη ή σε τσέπη σακακιού. Πρέπει επομένως να τηρούν τις ρυθμιστικές οριακές τιμές των 4 W/kg για το SAR «άκρου» και 2 W/kg για το SAR «κορμού». Οι μετρήσεις ANFR αποκάλυψαν μια τιμή SAR «μέλους» που υπερβαίνει αυτό το όριο, δηλαδή 5,74 W/kg. Από την άλλη πλευρά, οι τιμές SAR "κορμού" είναι συνεπείς.

Ως εκ τούτου, η Apple έπρεπε να αποσύρει το iPhone 12 από την πώληση στη Γαλλία επειδή είχε εκπέμψει πάρα πολλά κύματα παραβιάζοντας το όριο . Τι γίνεται με τα iPhone 12 που έχουν ήδη πουληθεί; Η Apple έχει την υποχρέωση να λάβει διορθωτικά μέτρα το συντομότερο δυνατό για να καταστήσει τα επηρεαζόμενα τηλέφωνα συμβατά με μια ενημέρωση του iOS. Διαφορετικά, θα εναπόκειται στην Apple να τα ανακαλέσει.