Η μετοχή του iPhone 13 mini είναι χαμηλή στις ΗΠΑ, όπως σημειώνει ο Mark Gurman του Bloomberg. Η Apple λέει ότι η παράδοση θα γίνει εντός έξι έως οκτώ εβδομάδων. Το γεγονός ότι έρχεται λίγο πριν την κεντρική ομιλία δεν είναι απαραίτητα καλό σημάδι.

Το μίνι μοντέλο έκανε το ντεμπούτο του με το iPhone 12. Η οθόνη είναι 5,4 ιντσών, όπου τα μοντέλα standard και Pro είναι 6,1 ιντσών και τα μοντέλα Plus και Pro Max είναι 6,7 ίντσες. Η Apple συνέχισε την επόμενη χρονιά με το iPhone 13 mini. Αλλά αυτή η μορφή εγκαταλείφθηκε με το iPhone 14. Δεν θα επιστρέψει με το iPhone 15.

Επομένως, όσοι θέλουν ένα iPhone 13 mini πάση θυσία θα πρέπει να το αγοράσουν σήμερα, πριν εξαφανιστεί (δυνητικά) από το Apple Store μετά την αυριανή κεντρική ομιλία. Εάν αυτό ισχύει πραγματικά, τότε η μόνη επιλογή για να αγοράσετε ένα μοντέλο θα είναι να περάσετε από έναν μεταπωλητή όπως η Amazon και η Fnac που θα πουλήσει τις μετοχές.

Γιατί η Apple εγκατέλειψε τη σειρά μίνι από το iPhone 14; Ο λόγος είναι απλός: οι πωλήσεις δεν ήταν καλές σε σύγκριση με την υπόλοιπη γκάμα. Τον Απρίλιο του 2022, αποκαλύφθηκε ότι το iPhone 13 mini αντιπροσώπευε μόνο το 3% των πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συγκριτικά, το μερίδιο ήταν 38% για το iPhone 13. Τα iPhone 13 Pro και Pro Max ήταν ακριβώς πίσω.