Υπάρχουν οι μαρτυρίες στα φόρουμ MacRumors και στο Reddit . Αρκετοί χρήστες σημειώνουν ότι η σύνδεση του iPhone 15 στο αυτοκίνητό τους μέσω καλωδίου δεν τους επιτρέπει να έχουν CarPlay. Το τηλέφωνο φορτίζει, αλλά δεν προσφέρει CarPlay. Εδώ είναι μια από τις μαρτυρίες:

Μπήκα στο αυτοκίνητό μου σήμερα το πρωί και σύνδεσα το τηλέφωνό μου με ένα καλώδιο USB-A σε USB-C για να χρησιμοποιήσω το CarPlay και διαπίστωσα ότι το τηλέφωνο δεν συνδεόταν. Φορτίζει, αλλά όχι το CarPlay. Στις ρυθμίσεις του CarPlay στο τηλέφωνό μου, υπάρχει το όνομα του αυτοκινήτου μου σαν να ήταν συνδεδεμένο, αλλά τίποτα δεν εμφανίζεται στην οθόνη.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα με CarPlay διαθέτουν θύρα USB-A και όχι USB-C. Επομένως, δεν είναι δυνατή η χρήση του καλωδίου USB-C σε USB-C που παρέχεται στο κουτί του iPhone 15 (εκτός εάν συνδέσετε έναν προσαρμογέα). Η απλούστερη λύση είναι να αγοράσετε ένα καλώδιο USB-C σε USB-A, αλλά πολλοί χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως μπορούμε να δούμε.

Από την πλευρά μας, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το CarPlay λειτουργεί καλά με ένα iPhone 15 Pro και αυτό το καλώδιο USB-C σε USB-A από την Ugreen . Άλλοι χρήστες αναφέρουν ότι δεν έχουν προβλήματα με τα καλώδια των Anker και Belkin .

Η Apple φέρεται να γνωρίζει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ορισμένοι κάτοχοι iPhone 15 και επί του παρόντος εργάζεται για μια επιδιόρθωση. Ως εκ τούτου, μπορούμε να περιμένουμε μια ενημέρωση στο iOS 17 για τη βελτίωση της κατάστασης.