Ένας κωδικός QR που είναι κρυμμένος στην οθόνη του iPhone επιτρέπει στην Apple να ελέγχει το κόστος της

0


Η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών και των χρηστών της Apple πιθανότατα δεν το έχει δει ποτέ, αλλά η οθόνη του iPhone περιέχει έναν κρυφό κωδικό QR. Και για καλό λόγο, αν δεν το γνωρίζετε και δεν είστε ιδιαίτερα καλά εξοπλισμένοι, είναι πολύ δύσκολο να δείτε αυτό το μικροσκοπικό διάγραμμα.

Σύμφωνα με το The Information, αυτός ο κωδικός υπάρχει από το 2020 και βοηθάει πολύ την εταιρεία να ελέγξει το κόστος παραγωγής της. Μιλάμε για εξοικονόμηση «εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων». Όχι πολλά όσον αφορά τα έσοδα της εταιρείας, αλλά και πάλι ένα σημαντικό ποσό. 

Όσοι έχουν ήδη ανοίξει ένα πρόσφατο iPhone μπορεί να έχουν δει αυτούς τους κωδικούς στα εσωτερικά εξαρτήματα. Περιέχουν λεπτομέρειες σχετικά με την προέλευση των εν λόγω συστατικών. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα βρίσκουμε και στην οθόνη. Με τη χρήση τους, η εταιρεία μπορεί να παρακολουθεί με ακρίβεια τον αριθμό των οθονών που παράγονται από την Lens Technology και την Biel Crystal , τους Κινέζους προμηθευτές της. Και φυσικά, μπορεί επίσης να δει πόσες ελαττωματικές μονάδες διαλύθηκαν κατά την παραγωγή.

Η Apple παρουσίασε αυτό το σύστημα το 2020 και δεν ήταν εύκολο. Έτσι, τα πρώτα μοντέλα είχαν αυτόν τον κωδικό απευθείας χαραγμένο με λέιζερ στο γυαλί, γεγονός που το αποδυνάμωσε πάρα πολύ. Και κατά τη διάρκεια των δοκιμών θραύσης, οι ρωγμές προέρχονταν σχεδόν συστηματικά από το σημείο όπου βρισκόταν ο κωδικός. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι μηχανικοί επέλεξαν αντ 'αυτού ένα σύστημα μικροσκοπικών φακών με δαχτυλίδια, τα οποία δεν θέτουν σε κίνδυνο τη συσκευή. Σύμφωνα με την έκθεση, οι κατασκευαστές έφτασαν από το να ρίχνουν 3 στις 10 οθόνες σε μόλις 1 στις 10 χρησιμοποιώντας αυτούς τους κωδικούς.


Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !