Η Apple αντιδρά στα iPhone 15 Pro και Pro Max που υπερθερμαίνονται και ανακοινώνει ότι θα είναι διαθέσιμη μια ενημέρωση του iOS 17 για τη διόρθωση αυτού του σφάλματος. Αυτή είναι η πρώτη δημόσια δήλωση από τον κατασκευαστή σχετικά με το θέμα, ενώ οι χρήστες συζητούν αυτό το πρόβλημα από την κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα .

Μια ενημέρωση για το iPhone 15 Pro που υπερθερμαίνεται

Σε μια δήλωση στο Forbes , η Apple αναφέρει:

Εντοπίσαμε μερικές συνθήκες που μπορεί να προκαλέσουν το iPhone να λειτουργεί πιο ζεστό από το αναμενόμενο. Η συσκευή μπορεί να φαίνεται πιο ζεστή κατά τις πρώτες ημέρες μετά τη ρύθμιση ή την επαναφορά της συσκευής λόγω αυξημένης δραστηριότητας στο παρασκήνιο. Ανακαλύψαμε επίσης ένα σφάλμα στο iOS 17 που επηρεάζει ορισμένους χρήστες και θα διορθωθεί με μια ενημέρωση λογισμικού. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ορισμένες πρόσφατες ενημερώσεις εφαρμογών τρίτων που προκαλούν επιβάρυνση συστήματος. Συνεργαζόμαστε με αυτούς τους προγραμματιστές εφαρμογών για επιδιορθώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Apple δεν λέει τι θα ενημερώσει το iOS 17 με την ενημερωμένη έκδοση κώδικα. Πρόσφατα είχαμε το δικαίωμα στην πρώτη beta του iOS 17.1, που προορίζεται για προγραμματιστές και δημόσιους δοκιμαστές . Αυτή η συγκεκριμένη ενημέρωση θα είναι διαθέσιμη κάποια στιγμή τον Οκτώβριο για όλους.

Είναι επίσης πιθανό η Apple να μην περιμένει αυτή την έκδοση που προσφέρει νέες δυνατότητες και να κυκλοφορεί μια ενδιάμεση ενημέρωση, όπως το iOS 17.0.3.

Λανθασμένες εφαρμογές, αλλά όχι η θήκη τιτανίου

Όσον αφορά το γεγονός ότι ορισμένες εφαρμογές τρίτων μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα, οι χρήστες επεσήμαναν ότι το Instagram, το Uber ή ακόμα και το Asphalt 9: Legends θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Η Apple θα συνεργαστεί με τους προγραμματιστές αυτών των εφαρμογών (και άλλων) για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης, η οποία θα αποτρέψει την υπερθέρμανση του iPhone 15 Pro. Το Instagram έχει ήδη ενσωματώσει μια επιδιόρθωση με την ενημέρωση του που διανεμήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου στο App Store.

Ένα θετικό εδώ είναι ότι η Apple φαίνεται να προτείνει ότι πρόκειται για πρόβλημα λογισμικού και όχι υλικού. Αυτό σημαίνει ότι μια ενημέρωση μπορεί να διορθώσει τα προβλήματα. Επιπλέον, η Apple υπόσχεται ότι το επερχόμενο patch δεν θα μειώσει την απόδοση του τσιπ A17 Pro στα δύο smartphone. Η Apple διευκρινίζει επίσης ότι η θήκη τιτανίου δεν ευθύνεται για υπερθέρμανση.